ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
05-04-2013, ora 12:50

Proiect Judetean „Saptamana pentru mediu” la Liceul Tehnologic Economic de Turism

Articol de Madalina Irimia

In ziua de 2 aprilie 2012 la Liceul Tehnologic Economic de Turism, Iasi s-a desfasurat Concursul Judetean „Saptamana pentru mediu”, cu doua sectiuni: Sectiunea Expozitie – „Planeta are nevoie de noi – Reciclam si inventam” – nivel primar si gimnazial si Sectiunea Prezentare PPT – „Protejarea mediului inconjurator” – nivel liceal.

Concursul face parte din cadrul Proiectului Educativ „Saptamana pentru mediu”, proiect implementat de Liceul Tehnologic Economic de Turism Iasi in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Clubul de Ecologie si Turism TURISTOR Iasi, Societatea Ecologica Aquaterra Iasi si Colegiul Tehnic de Transporturi Iasi.

Au fost inscrise 36 de echipe din 13 institutii de invatamant din Iasi (Liceul Tehnologic Economic de Turism, Colegiul Tehnic de Transporturi, Liceul Tehnologic Coarnele Caprei, Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” Iasi, Scoala Gimnaziala „Ioanid Romanescu” Voinesti, Iasi, Liceul Tehnologic Focuri, Scoala "George Cosbuc", Scoala "I. Simionescu", Scoala "D. Sturdza") si o echipa de elevi – clasa a III-a de la Scoala Primara „Mityo Stanev” Stara Zagora, Bulgaria.

Elevii participanti au prezentat exemple de buna practica si prin lucrarile realizate (postere Glogster EDU, planse, machete, prezentari PowerPoint) au dovedit ca a venit momentul sa depasim statutul de observatori, mai mult sau mai putin interesati ori critici aspri asupra a ceea ce gresesc sau nu fac ceilalti si sa incercam sa dam mai departe – un gest, o idee, o atitudine si foarte multa perseverenta.“Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume…”

La sectiunea Expozitie – „Planeta are nevoie de noi – Reciclam si inventam” – nivel primar si gimnazial, premiul I a fost obtinut de elevii din Bulgaria. La sectiunea Prezentare PPT – „Protejarea mediului inconjurator” – nivel liceal premiul I a fost obtinut de o echipa de elevi – clasa a X-a de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iasi.

Castigatorii concursului au folosit platforma Glogster EDU - numarul 1 in SUA - pentru promovarea proiectelor prezentate. Profesorii coordonatori ai proiectelor castigatoare sunt ambasadori Glogster EDU.

Caracteristicile specifice platformei GlogsterEDU sunt: elevii pot crea postere interactive on-line (glogs); proiectele promoveaza colaborarea elevilor; exista un mediu sigur si privat; elevii sunt antrenati in activitati distractive si creative; activitatile desfasurate sunt in conformitate cu standardele educationale nationale si internationale; profesorul dispune de un control eficient al portofoliilor elevilor.

Foto: dteodorescu.blogspot.com

     
Tag-uri: proiect, liceu, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii