ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
04-12-2015, ora 09:16

Programul institutiilor culturale din Iasi

Articol de Cristian Amariei
Luna decembrie incepe cu un program cultural bogat, oferind publicului iesean o diversitate de spectacole.

Opera Nationala

Publicul este invitat la premiera spectacolului de balet „Don Quijote” de Ludwig Minkus. Prima reprezentatie va avea loc pe 9 decembrie, de la ora 18.30. Coregrafia este semnata de Marius Petipa, iar regia si adaptarea de Ileana Iliescu.

Teatrul National

Vineri, 4 decembrie, este programata o noua reprezentatie a spectacolului „Cabaretul cuvintelor”, de Matei Visniec, cu scenariul teatral si regia realizate de Ovidiu Lazar. Spectacolul are loc in Sala Mare a Teatrului National, de la ora 19. Sambata, 5 decembrie, publicul este invitat la o comedie spumoasa „Colivia” de Georges Feydeau, in regia lui Cristian Hadji-Culea. Este pentru prima data in Romania cand aceasta comedie este pusa in scena. La finalul saptamanii, duminica, de la ora 18, Sala Teofil Valcu este gazda spectacolului „Iarna dragostei noastre” de Nadejda Ptuskina, in regia lui Emil Gaju. „Acest spectacol este, de fapt, o frumoasa poveste de iarna pentru adulti. Un spectacol care iti cerne in suflet, precum o fantastica ninsoare, speranta, credinta si dragostea!”, spune regizorul.

Filarmonica Moldova

Seria de concerte a Filarmonicii pregateste pe 8 decembrie, ora 19, la Biblioteca Centrala Universitara „Mihai Eminescu” este programat concertul „Capodopere camerale”, avandu-i ca solisti pe Wonhee Bae, vioara (Coreea), laureata a Concursului International „George Enescu” (2015) si Peter Wittenberg, pian(Austria). Recitalul „Perspective violonistice” va avea loc pe 9 decembrie, ora 19, la Biblioteca Centrala Universitara „Mihai Eminescu” si va gazdui interpretarile solistilor Alexandru Bisoc, vioara si Ciprian Ciotlos, pian.
     
Tag-uri: iasi, program, opera, teatru
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii