A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714138589.9087.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Programul evenimentelor din Iasi, dedicate Zilei Unirii Principatelor Romane
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-01-2016, ora 08:09

Programul evenimentelor din Iasi, dedicate Zilei Unirii Principatelor Romane

Articol de Cristian Amariei
Intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Roznovanu luni, 18 ianuarie, primarul interimar Mihai Chirica a anuntat pe larg programul manifestarilor organizate cu ocazia implinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor Romane.

Primele manifestari sunt programate sa inceapa vineri, 22 ianuarie. Astfel, pe esplanada Oancea va avea loc un spectacol de muzica folclorica sustinut de catre cantaretii ieseni Cristinel Iordachioaia, Olimpia Iacob Nistor, Beatrice Duca si Gabriela Puiu, toti din cadrul Asociatiei „Doina Iasului”. Spectacolul va avea loc incepand cu ora 17.00 si se va incheia in jurul orei 19.00. In acelasi interval orar, pe esplanada Nicolina va avea loc un spectacol de muzica folclorica unde vor canta Stefan Pintilie, Claudia Martinica, Stefan Diaconita si Nina Cuciuc, de asemenea din Asociatia „Doina Iasului”. Totodata, sambata, 23 ianuarie, incepand cu ora 17.00, in Piata Voievozilor, va avea loc un concert de muzica populara sustinut de catre Fanfara de la Chetris si Fanfara 10 prajini, alaturi de Vasilica Dima.

De asemenea, de vineri pana duminica inclusiv, in Sala Mare a Primariei, iesenii vor putea vizita expozitia „Iasul care uneste!”, care va cuprinde documente si marturii despre Unirea Principatelor Romane si personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza si care este realizata alaturi de Complexul Muzeal National „Moldova”. Totodata, Inspectoratul scolar Judetean va organiza mai multe evenimente dedicate sarbatorii nationale pe toata raza judetului.

Evenimentul principal va fi duminica, 24 ianuarie. intre 10.00 si 11.30, in Piata Unirii va avea loc un concert de muzica folclorica, cu interpreti de prestigiu. Este vorba despre Grigore Lese, Veta Biris, Matilda Pascal Cojocarita, Cristian Pop si Stefan Pintilie. De la 11.30 va incepe evenimentul propriu-zis. Domnul presedinte Klaus Iohannis a confirmat ca va veni la eveniment si, desi nu avem o confirmare oficiala, cred ca va veni si premierul Dacian Ciolos. Dupa intonarea imnului, ceremonialul religios, discursuri si hora, oficialitatile se vor deplasa catre Manastirea Trei Ierarhi pentru a depune o jerba de flori la mormantul domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Seara, de la ora 18.00, va avea loc retragerea cu torte, eveniment care a devenit deja traditie. Militarii se vor deplasa din Piata Unirii pana in fata Palatului Culturii. Speram sa fie un eveniment frumos. Am incercat sa separ evenimentele de masa populara, cu carnati, fasole sau ciolan. Daca pe 14 octombrie impartim sarmale, pentru 24 ianuarie am propus sa se imparta placinte traditionale. Cred ca vom avea aproximativ 5.000 de portii, adica numarul maxim estimat al persoanelor care vor veni in Piata Unirii”, a declarat Mihai Chirica.

Manifestarile incluse in Saptamana Unirii se vor desfasura sub sloganul „Romania s-a nascut la Iasi”.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii