ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
04-06-2012, ora 03:19

Programul “Vreau in clasa a noua”, pentru copii defavorizati

Articol de Alexandra Stefanescu

Zeci de mii de copii si adolescenti romani abandoneaza scoala in fiecare an. In mediul rural, 25% dintre absolventii clasei a VIII-a nu merg la liceu. Saracia, dificultatile sau instabilitatea din familie, infrastructura scolara slaba sunt doar cateva dintre premisele care duc la abandon.

Fie ca se transforma in mana de lucru ieftina in gospodaria parintilor sau a vecinilor, fie ca aluneca pe panta infractionalitatii sau ca iau calea strainatatii in cautare de locuri de munca, acesti copii nu vor mai putea afla niciodata care le este adevaratul potential.

Cu o experienta de peste 20 de ani in derularea de proiecte indreptate spre cresterea bunastarii copiilor dar si spre prevenirea unor fenomene sociale negative precum abandonul scolar, World Vision Romania a lansat in anul 2008 proiectul national Vreau in clasa a noua.

Scopul acestui proiect a fost incurajarea si sprijinirea elevilor din mediul rural cu rezultate scolare bune dar provenind din familii vulnerabile sa isi continue studiile liceale. Proiectul a fost finantat cu sprijinul unor donatori individuali – persoane fizice din Romania care au inteles cat de important este ca acesti copiii sa aiba sansa la un viitor mai bun.

In Iasi, in cei patru ani de derularea a proiectului, 103 elevi din comunele Aroneanu, Ceplenita, Costuleni, Vladeni, Golaiesti si Scanteia s-au bucurat atat de sprijinul financiar oferit de World Vision prin proiectul Vreau in clasa a noua cat si de relatia ce s-a creat intre ei si sponsorii lor.

Principale activitati din cadrul proiectului au fost:

- oferirea de burse scolare pentru acoperirea unor cheltuieli precum cazare si masa, transport, alimente, haine, carti etc.

- organziarea de activitati extrascolare si meditatii pentru imbunatatirea situatiei scolare si pentru reducerea perioadei de acomodare la mediul scolar urban

- donatii de rechizite scolare, produse de igiena, imbracaminte si incaltaminte

- organizarea de intalniri informative periodice cu parintii copiilor si cadrele didactie in vederea imbunatatirii continue a rezultatelor scolare ale bursierilor

- implicarea elevilor bursieri in activitati de voluntariat

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii