A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715973717.6311.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Program national de screening in scoli
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
20-03-2013, ora 05:24

Program national de screening in scoli

Articol de Madalina Irimia

Doctorul Tudor Ciuhodaru constata cresterea incidentei diverselor patologii in randul elevilor si diagnosticul tardiv al acestor probleme de sanatate. Pentru rezolvarea acestor probleme deputatul va depune un proiect de act normativ ce prevede asigurarea controlul medical gratuit pentru toti elevii la inceputul fiecarui an scolar.

„1,5 % din elevii din invatamantul preuniversitar au probleme de sanatate. Unul din trei are paduchi iar 3 % au raie. In fiecare scoala exista cel putin un copil (in medie 2,5 pe unitate de invatamant ) ce sufera de o boala contagioasa iar 30-40% prezinta o patologie oftalmologica sau stomatologica. Cauzele sunt multiple: desfiintarea sistemului de medicina dentara din scoli, lipsa unei finantari reale de la Casa de Asigurari si lipsa de educatie pentru sanatate, dezinteresul comunitatilor locale,la care se adauga conditiile problemele financiare tot mai mari ale romanilor. Cand aceste controale gratuite se vor face in scoli, de catre medicii generalisti si stomatologi, respectand necesitatile fiecarei grupe de varsta vom putea controla cu succes aceste afectiuni. Fara astfel de masuri vom ramane doar sa ne minunam ca suntem pe primul loc in Europa la tbc sau ca inregistram o adevarata epidemie a obezitatii. Pentru a citi in amble sensuri ,,mens sano in corpore sano”e nevoie doar de masuri concrete”, a declarat medicul iesean.

foto: citynews.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii