A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716277660.066.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Profesorului german de origine romana Wilhelm Schabel ii va fi conferit titlul onorific de Doctor Honoris Causa al Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
28-11-2012, ora 05:31

Profesorului german de origine romana Wilhelm Schabel ii va fi conferit titlul onorific de Doctor Honoris Causa al Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi

Articol de Diana Dumitriu

Profesorul german de origine romana Wilhelm Schabel de la Karlsruhe Institute of Technology (KIT) din Germania va primi joi titlul onorific de Doctor Honoris Causa de din partea Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI). Festivitatea va avea loc in Sala de Conferinte din corpul T al TUIASI, incepand cu ora 12.00.

Din comisia de decernare a distinctiei fac parte prof. univ. dr. ing. Carmen Teodosiu, prorector responsabil cu activitatea de cercetare stiintifica la TUIASI, in calitate de presedinte, si membrii prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval, decanul Facultatii de Inginerie Chimica si Protectia Mediului (FICPM) a TUIASI, acad. prof. Bogdan Simionescu, director al Institutului de Chimie Macromoleculara „Petru Poni” din Iasi, prof. univ. dr. Akos Redey de la Universitatea Pannonia din Ungaria, prof. univ. dr. chim. Ionel Mangalagiu, decanul Facultatii de Chimie a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, prof. univ. dr. ing. Teodor Malutan si prof. univ. dr. ing. Ioan Mamaliga de la FICPM.

Profesorul german Wilhelm Schabel s-a nascut pe 17 ianuarie 1973, in orasul Codlea din Romania. El a urmat studiile universitare de inginerie, de master si de doctorat, la Universitatea din Karlsruhe (TH) din Germania. Se distinge in comunitatea academica internationala prin contributiile deosebite in dezvoltarea domeniului de ingineria proceselor fizice si chimice (mai ales in tehnica filmelor subtiri si extinderea acestora in domenii de varf ale tehnologiei – medicina, noi surse de energie), prin activitatea didactica, de cercetare stiintifica si de colaborare la nivel mondial. A obtinut in 2004 titlul de doctor in inginerie chimica la KIT cu distinctia Carl-Freudenberg Award (n. acordata o data la doi ani pentru cea mai buna teza de doctorat de la KIT). Din 2009, Wilhelm Schabel ocupa pozitia de profesor universitar si director al Laboratorului de Tehnologia Filmelor Subtiri la KIT.

In 2007, profesorul german de origine romana Wilhelm Schabel a primit Premiul Arnold Eucken, acordat de Asociatia Inginerilor din Germania in domeniul inginerie chimica. In 2009 i-a fost oferit Premiul L.E. Scriven de catre Societatea Internationala de Stiinta si Tehnologia Filmelor Subtiri. In 2010, la St. Paul, in SUA, a primit Premiul Edward Cohen pentru tehnologii inovative in domeniul celulelor fotovoltaice.

Wilhelm Schabel desfasoara proiecte de cercetare cu mari companii din industria chimica precum BASF, BAYER, ROCHE, Cambridge, PHILIPS, BOSCH, PROCTER & GAMBLE s.a. Profesorul a publicat peste 100 de lucrari stiintifice in jurnale de specialitate cu referenti, din care peste 50 publicate in reviste cotate ISI. A avut contributii la peste 150 de conferinte nationale si internationale si este autor al cinci capitole de carti publicate la edituri internationale. Wilhelm Schabel este supervizorul a 13 teze de doctorat si peste 80 de teze de licenta si master.

Prof. univ. dr. Wilhelm Schabel este din septembrie 2012 vicepresedinte pentru Europa al International Society of Coating Science & Technology.

Activitatea profesorului Wilhelm Schabel la TUIASI, mai ales cu Departamentul de Inginerie Chimica al FICPM, s-a concretizat prin realizarea unui acord de cooperare si schimb de cadre didactice si studenti, trei stagii de cercetare post doctorala, un stagiu de visiting professor, un stagiu de colaborare si documentare, scrierea articolelor stiintifice si participarea la conferinte.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii