ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
25-06-2014, ora 18:17

Profesorul Stelian Dumistracel conferentiaza la FIE pe tema "Cui ii mai trebuie astazi limba romana?"

Articol de Madalina Irimia

Unul dintre cei mai cunoscuti lingvisti romani, profesorul Stelian Dumistracel, lanseaza, in cadrul FIE, o provocare adresata mediului academic si intregii comunitati locale: "Cui ii mai trebuie astazi limba romana?". Acesta este titlul conferintei pe care prof.univ.dr.

Stelian Dumistracel o va sustine pentru publicul iesean vineri, 27 iunie, de la ora 12.00, in Sala Senatului, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi.

"Conferinta va aborda problematica folosirii adecvate a limbii romane la diferite niveluri sociale si profesionale, discutand abaterile datorate, in unele cazuri, pregatirii generale precare a celor care ar trebuie sa performeze in diferite domenii", a precizat profesorul Stelian Dumistracel.

Coautor al lucrarii "Noul Atlas lingvistic roman, pe regiuni. Moldova si Bucovina", Stelian Dumistracel si-a dedicat cariera stiintifica studiului limbii romane: intial, in anul 1958, in domeniul dialectelor lingvistice, ajungand acum la o opera impresionanta in domeniul entolingvisticii, sociolingvisticii si dialectologiei. Studiaza cu pasiune limbajul jurnalistic, considera ca romanii se tem prea mult de cacofonie si este, concomitent, unul dintre cei mai importanti promotori ai unui proiect de anvergura - realizarea hartilor lingvistice digitale ale Moldovei si Bucovinei.

Profesorul Dumistracel este, in prezent, cercetator stiintific in cadrul Academiei Romane - Filiala Iasi si profesor la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza".

Conferinta face parte din seria manifestarilor prilejuite de Festivalul International al Educatiei ce se desfasoara in aceasta perioada la Iasi.

Foto: opiniastudenteasca.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii