A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713494291.1272.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Prof.univ.dr. Adrian Streinu-Cercel a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UPA din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
12-12-2013, ora 09:53

Prof.univ.dr. Adrian Streinu-Cercel a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UPA din Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Prof.univ.dr. Adrian Streinu-Cercel, Managerul Institutului de Boli Infectioase ”Dr. Matei Bals” din Bucuresti a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii ”Petre Andrei” din Iasi.

Aceste zile, care marcheaza inceputul sarbatorilor de iarna, ne-au prilejuit un eveniment marcant la UPA din Iasi si anume conferirea cele mai inalte distinctii a institutiei noastre, cea de Doctor Honoris Causa, domnului Prof.dr. Adrian Streinu-Cercel. A fost ideea doamnelor Prof.univ.dr. Carmen Dorobat si Conf.univ.dr. Anca Tompea de a oferi acest titlul avand in vedere ca institutia noastra face parte din proiectul transfrontalier, Grupului de lucru, Romania – Republica Moldova pentru managementul transfrontalier al bolilor infectioase, demarat la initiativa domniei sale”, a precizat Prof.univ.dr. Doru Tompea, Rectorul UPA din Iasi.

In laudatio. Prof.univ.dr. Carmen Dorobat, Managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi l-a prezentat pe Prof. Adrian Streinu-Cercel tinand cont de toate ariile sale de interes, cadru universitar, medic, cercetator, manager. ”Universitatea Petre Andrei din Iasi este o institutie academica a carei devenire se imbina cu istoria moderna a Romaniei. Traditia recunoasterii contributiilor stiintifice si culturale si a promovarii personalitatilor care le fac posibile, este constitutiva dezvoltarii ei. Credem ca, in spiritul acestei bune traditii, Universitatea ”Petre Andrei” din Iasi face un gest absolut firesc prin acordarea titlului stiintific de Doctor Honoris Causa – expresia cea mai inalta a recunoasterii sale, unei individualitati marcante a vietii romanesti, cunoscute atat in lumea medicala romaneasca cat si in cea internationala: universitarul, intelectualul de aleasa clasa, Prof.dr. Adrian Streinu-Cercel”, a precizat Prof. dr. Carmen Dorobat in laudatio.

Prof. Adrian Streinu-Cercel a declarat ca se simte onorat de distinctia conferita, ”mai ales ca, astazi, 11 decembrie, se implinesc 100 de ani de cand Petre Andrei, patronul spiritual al acestei universitati, a primit Magna Cum Laude la terminarea studiilor universitare in Iasi. Sper sa onorez aceasta figura ilustra a mediului academic iesean”. Mai mult, acesta a motivat si inclinatia sa catre domeniul socio-uman, respectiv asistenta sociala si psihologie. ”In momentul in care am inceput sa facem centrele regionale HIV/SIDA ne-am dat seama ca nu putem avea succes de unii singuri, asa ca am apelat la asistentii sociali si la psihologi. Unul din elementele de capatai al succesului inregistrat de aceste centre il reprezinta accesul pacientilor catre terapie prin intermediul unor astfel de specialisti. Sper, in continuare, sa avem o colaborare productiva in cadru Grupului de lucru, Romania – Republica Moldova pentru managementul transfrontalier al bolilor infectioase”, a completat acesta. In final, in ceea ce priveste colaborarea cu institutiile de invatamant superior private, Adrian Streinu –Cercel a precizat ca ”sectorul privat universitar este unul de viitor”.

Propunerea acordarii acestui titlu a venit din partea Facultatii de Asistenta Sociala si Sociologie, al carei decan, Prof.univ.dr. Cristina Stoica, a citit referatul care a stat la baza acestui demers, in timp ce Conf.univ.dr. Anca Tompea a prezentat Hotararea Senatului universitar conform careia Prof.dr. Adrian Streinu-Cercel a indeplinit toate criterile, asa cum prevede Carta Universitara in astfel de situatii.

La eveniment au participat reprezentantii administratiei locale, viceprimarul Mihai Chirica, Victor Chirila, vicepresedintele Consiliului Judetean, Debbihi Abdelmalek, Ambasadorul Algeriei, cadre didactice, medici si studenti.

In finalul ceremoniei de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa, Corul Gavriil Musicescu, al Filarmonicii din Iasi a sustinut un concert de colinde.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii