ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
28-06-2012, ora 14:06

Produse alimentare care pot fi si nesigure pentru sanatate

Articol de Madalina Irimia

Grozaviile pe care le pot contine alimentele pe care oamenii le consuma par sa nu se mai termine, desi subiectul este unul despre care s-au facut mai multe dezvaluiri in ultimii ani.

Potrivit Mnn, iata cateva produse alimentare despre care informatiile sunt cu adevarat greu de digerat.

1. Medicamente veterinare in carnea de vita

Pe langa o doza de proteine, in carnea de vita dintr-un burger ai putea gasi, conform unui raport din 2010 al Departamentului de Agricultura din SUA, si medicamente veterinare ca Ivermectin, care a fost legat de deteriorari neurologice la oameni, sau Flunixin, un antiinflamator care poate cauza tulburari la nivelul rinichilor, ulcer de stomac, probleme la colon si aparitia sangelui in materiile fecale.

De preferat este sa consumi carne de vita crescuta preponderent cu iarba, de la crescatori de vite locali. De regula, vacile crescute astfel sunt mult mai sanatoase si au nevoie si de mai putine medicamente. In plus, carnea este mai nutritiva.

2. Fulgi de ovaz indulciti, care contin mercur

Multe pachete cu fulgi de ovaz instant indulciti au si sirop de porumb cu continut ridicat de fructoza, dar acesta, potrivit unor teste realizate de Institutul pentru Agricultura american, ar putea fi contaminat cu mercur. Din 55 de mostre de sirop de porumb cu continut ridicat de fructoza, o treime dintre ele contineau mercur, intr-o cantitate de trei ori mai mare decat cea permisa pentru o femeie intr-o zi.

Cumpara mai bine fulgi de ovaz si indulceste-i tu cu fructe sau miere. De asemenea, incearca sa te feresti de siropul de porumb cu continut ridicat de fructoza si in alte alimente, el fiind folosit in foarte multe produse procesate.

3. Creveti

Mai multi experti in siguranta alimentara se refera la creveti ca la cel mai murdar produs dintr-o lista cu fructe de mare, substantele cu care pot fi contaminati cel mai des fiind antibiotice, chimicale pentru curatat folosite in fermele de creveti, reziduuri de pesticide toxice si bucati de insecte. Mai mult, doar 2% din toate fructele de mare importate sunt examinate.

4. MRSA in carne

MRSA este o bacterie rezistenta la antibiotice, numarul infectiilor fiind in crestere - numai in SUA apar anual 185.000 de cazuri, iar 17.000 dintre persoanele infectate mor.

Despre aceasta se crede ca se inmulteste in principal din cauza fermelor in care antibioticele sunt folosite in exces pentru a stimula cresterea animalelor si ca ar putea fi gasita si in carnea care ajunge in supermarketuri, conform unui studiu realizat in ianuarie anul acesta.

Bacteria moare atunci cand carnea infectata este gatita cum trebuie, dar si manevrarea improprie a acesteia ar putea duce la o imbolnavire. De preferat este sa alegi carne de la producatori locali sau de scara mica. Cel mai sigur ar fi ca aceasta sa provina din curtea proprie.

5. Bisfenol A in conserve

Multe dintre conservele din metal sau din recipientele din plastic contin Bisfenol A (BPA), un compus care a fost legat de o serie de probleme de sanatate, cum ar fi dezvoltarea anormala a organelor reproductive, probleme comportamentale la copii, boli cardiovasculare si modificarea nivelului de insulina, care duce la diabet.

Pentru a-l evita este indicat sa cauti produse la borcan si alte recipiente din sticla.

Sursa: ziare.com

Foto: pattiesrecipes.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii