A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715591696.6329.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Procurorii DIICOT au efectuat astazi 34 de perchezitii domiciliare in municipiile Oradea si Iasi. Este vizat un grup specializat in savarsirea de infractiuni informatice si spalare de bani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
12-03-2013, ora 14:00

Procurorii DIICOT au efectuat astazi 34 de perchezitii domiciliare in municipiile Oradea si Iasi. Este vizat un grup specializat in savarsirea de infractiuni informatice si spalare de bani

Articol de Alexandra Stefanescu

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Oradea, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Oradea, Iasi si IPJ Bihor, au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 26 de persoane, specializat in savarsirea de infractiuni informatice si spalare de bani, sens in care au efectuat 34 de perchezitii domiciliare in municipiile Oradea si Iasi.

Liderii gruparii au fost identificati ca fiind invinuitii Bejusca Ioan Gheorghe, 37 de ani si Sirbu Constantin Eduard, 33 de ani, din municipiul Oradea.

In perioada mai - septembrie 2012, invinuitii au constituit un grup infractional organizat, specializat in detinerea de echipamente - aparatura skimming, in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica, procurarea de informatii de identificare a card-urilor bancare in vederea falsificarii acestora, falsificarea si punerea in circulatie a card-urilor bancare, falsificarea de bancnote din cupiura de 100 USD si spalare de bani.

Astfel, informatiile de identificare a card-urilor bancare apartinand clientilor erau procurate prin montarea aparaturii tip skimming la diferite ATM - uri situate pe teritoriile Cehiei si Ungariei, iar dupa falsificarea cardurilor, acestea erau folosite pentru achizitionarea unor bunuri de la diversi comercianti de pe teritoriul Olandei.

In aceasta modalitate, membrii gruparii au efectuat retrageri de numerar sau au achizitionat bunuri in valoare de peste 300.000 Euro.

O parte din membrii grupului infractional s-a ocupat si de falsificarea si punerea in circulatie de bancnote din cupiura de 100 USD.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat in instrumentarea cauzei cu autoritatile judiciare din Olanda, Ungaria si Cehia.

Invinuitii vor fi audiati la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Oradea, urmand a se dispune masurile legale in cauza dupa finalizarea audierilor.

Facem precizarea ca faptele invinuitilor urmeaza a fi analizate prin raportare la prevederile art. 66 Cod procedura penala, referitoare la prezumtia de nevinovatie.

Foto: antena3.ro

     
Tag-uri: perchezitii, DIICOT, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii