ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
02-11-2012, ora 16:47

Procurorii DIICOT Iasi au destructurat un grup infractional specializat in trafic de copii

Articol de Diana Dumitriu

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Iasi, si ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Iasi, au destructurat un grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunii de trafic de copii.

Potrivit anchetatorilor, in perioada august - septembrie 2012, Gheorghe Nita, 37 de ani, Catalin Panaite, 34 de ani si Gheorghe I Nita, 54 de ani, din Bacau, au recrutat 25 de persoane, dintre care 8 minori cu varste cuprinse intre 12 si 16 ani, le-au transportat in comuna Zabala, sat Peteni, judetul Covasna si le-au exploatat prin obligarea la munca in agricultura.

Membrii gruparii le-au impus victimelor un regim de munca necorespunzator si le-au obligat sa lucreze pana la 17 ore pe zi , fara a fi remunerate.

Victimele au fost in mod repetat supuse unor violente fizice si psihice si cazate in conditii improprii, fara a li se asigura hrana si igiena corespunzatoare.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus retinerea pentru 24 de ore a celor trei taficanti de minori si au solicitat instantei de judecata arestarea preventiva a acestora pentru o perioada de 29 de zile.

Foto: procuratura.md

     
Tag-uri: procurori, DIICOT, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii