A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714084861.8205.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Problemele diasporei, dezbatute la Primaria Municipiului Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-08-2016, ora 08:09

Problemele diasporei, dezbatute la Primaria Municipiului Iasi

Articol de Cristian Amariei
Cele mai importante probleme ale diasporei au fost dezbatute ieri, 16 august, in Sala „Vasile Pogor” a Primariei Municipiului Iasi.

Evenimentul, la care s-a discutat cu si despre membrii diasporei iesene, a fost inclus in cadrul Saptamanii Diasporei si a purtat titlu „Ce inseamna Iasul pentru diaspora? Ce inseamna diaspora pentru Iasi?”. „De ce Zilele Diasporei? De ce Iasi? Pentru ca suntem un mare furnizor de diaspora pentru intreaga lume, cu ponderea cea mai mare in Europa. Ei reprezinta o bucatica din tara noastra, din orasul nostru, din viata noastra de zi cu zi. De aceea trebuie sa le aratam respectul si recunostinta asa cum se cuvine. Sunt parte din familia noastra, de care avem nevoie oriunde s-ar afla. Sunt iesenii nostri. Vorbeam cu un prieten despre ce ne-a lipsit si cata minte nu am avut de am reusit sa fim importanti furnizori de inteligenta pentru alte tari. I-am trimis scoliti, cititi, calificati, iar ei ii ajuta pe altii. A fost un efort aproape al tuturor romanilor. Poate lucrurile nu sunt pierdute total si putem sa ii determinam sa revina, oferindu-le ceea ce au nevoie. Cei care au de gand sa plece sa se gandeasca de doua ori daca merita, iar cei care au de gand sa se intoarca sa vina pentru ca merita”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Alaturi de edil a fost presedintele Consiliului Judetean, Maricel Popa, reprezentanti ai cultelor religioase, institutiilor deconcentrate, Camerei de Comert si Industrie Iasi, mass-media, organizatiilor neguvernamentale, antreprenoriatului iesean, dar si ieseni care au rude in diaspora si reprezentanti ai diasporei aflati in aceasta perioada la Iasi. „Romania nu a avut grija de aceasta comoara, diaspora. Nu ma refer ca i-a lasat sa plece, pentru ca, de exemplu, jumatate din medicii formati in Germania pleaca in Marea Britania, Statele Unite ale Americii, Suedia si alte tari. Lumea are aceasta tendinta sa plece si n-o vom putea opri. Problema e sa revina. E bine ca pleaca, pentru ca vad altceva, invata o limba straina, au alta mentalitate, se izbesc de alt tip de abordare. Traiesc in tari in care administratia a inteles ca este in slujba cetateanului, in care fara munca nu se poate si in care valorile sunt puse intr-un anumit sens. Daca se vor intoarce, vor schimba sustenabil aceasta tara. Romania se schimba oricum, dar are nevoie de acesti oameni”, a declarat Dragos Anastasiu, presedintele Camerei de Comert Romano-Germane si membru al Consiliului Director al Fundatiei Romanian Business Leaders, organizatie care implementeaza programul RePatriot.
     
Tag-uri: iasi, probleme, diaspora
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
BillyCam,  05.06.2017 05:46

wh0cd4166446 wellbutrin vardenafil avodart eurax robaxin muscle relaxer propecia

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii