A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715348135.8214.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Primele masuri dupa furtuna care a afectat Iasul joi seara
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
15-04-2016, ora 08:23

Primele masuri dupa furtuna care a afectat Iasul joi seara

Articol de Cristian Amariei
Primarul interimar Mihai Chirica a convocat joi seara Comandamentul de Urgenta, in urma furtunii care a afectat Iasul.

Date fiind conditiile meteorologice deosebite (ploaie torentiala, grindina, furtuna) inregistrate joi seara in municipiul Iasi, primarul interimar Mihai Chirica a convocat, la ora 21.30, la sediul Primariei Municipiului Iasi, Comitetul pentru Situatii de Urgenta de la nivelul municipalitatii.

La intalnire au participat reprezentantii S.C. ApaVital S.A. (care gestioneaza si reteaua de canalizare de pe raza municipiului Iasi), repezentantii S.C. E.On S.A. (care gestioneaza alimentarea cu energie electrica a pompelor de evacuare a apelor pluviale din oras), reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, precum si reprezentantii municipalitatii (Politia Locala, S.C. Citadin S.A, S.C. Servicii Publice S.A, S.C. Salubris S.A, S.C. EcoPiata S.A, R.A.T.P., D.A.P.P.P. si Directia Tehnica si de Investitii).

Primarul interimar Mihai Chirica a analizat raportarile furnizate de fiecare institutie in parte si a dispus masuri punctuale pentru problemele aparute in oras. Astfel, regiile, societatile si directiile din subordinea municipalitatii au stabilit ca vor interveni, cu prioritate, de joi noaptea, in zonele cele mai afectate de intemperii (zona Alexandru cel Bun – Dacia – Sarmisegetuza, Podul de Piatra – str. Ipsilanti, zona Pacurari – Toma Cozma, Splai Bahlui – mal stang, bd. Nicolae Iorga – inclusiv pasajul Galata, pasajul capat Pacurari). De asemenea, in cadrul discutiilor, au fost relevate o serie de disfunctionalitati in comunicarea si colaborarea dintre ApaVital si E.On, disfunctionalitati care genereaza, nu numai de aceasta data, probleme in evacuarea apelor pluviale din punctele nevralgice amintite mai sus. „Am observat, si in aceasta seara, o neconcordanta intre cei de la ApaVital si cei de la E.On, care gestioneaza alimentarea cu energie electrica a pompelor de evacuare a apelor pluviale din diferite puncte ale orasului. Am facut, din nou, un apel catre reprezentantii celor doua companii sa colaboreze mai bine si sa isi orienteze planurile de investitii si pentru rezolvarea acestor probleme care ne afecteaza pe noi toti. Totodata, am dispus tuturor membrilor Comitetului pentru Situatii de Urgenta sa actioneze cat mai rapid, inca din aceasta noapte, pentru ca, de maine dimineata, orasul sa functioneze in conditii normale. Echipele mixte ale Citadin, Salubris, Servicii Publice si RATP vor fi la strada pe parcursul intregii nopti pentru ca vineri dimineata iesenii sa poata circula in conditii normale”, a declarat Mihai Chirica.
     
Tag-uri: iasi, furtuna, masuri
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii