A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713497650.6137.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Primele autobuze noi au sosit la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-08-2016, ora 08:06

Primele autobuze noi au sosit la Iasi

Articol de Cristian Amariei
Primul lot de autobuze noi a ajuns la Iasi. Mijloacele de transport in comun sunt marca Isuzu Citiport, firma care a castigat licitatia fiind SC Anadolu Automobil Rom SRL Bucuresti.

Astazi, 8 august, primarul Mihai Chirica, reprezentantii RATP, Anadolu si mass-media au facut un prim test al acestora pe strazile Iasului. „Dorim modernizarea transportului public din Iasi. Nu este usor, nu este nici ieftin, dar este absolut necesar. Autobuzele aduse astazi sunt moderne, sunt de ultima generatie. indeplinesc normele Euro 6, rampa pentru persoanele cu dizabilitati, cele mai moderne sisteme de supraveghere, panouri video si posibilitatea de interconectare prin GPS la orice forma de monitorizare si control al traficului. Si celelalte autobuze care vor veni la Iasi vor corespunde acelorasi cerinte tehnice pe care le-am impus in acest caz. Speram sa facem cel mai modern sistem de transport din tara”, a declarat Mihai Chirica.

Edilul a mai spus si despre modul in care vor fi exploatate autobuzele noi care vor veni la Iasi in acest an si anul viitor. „Astazi le receptionam, apoi va urma o perioada de instruire a celor care le vor exploata si, dupa ce vor veni si celelalte 8, vom incepe repartitia pe trasee. Pana la inceputul scolii cele 12 autobuze noi vor deservi trasee din Iasi. Important de mentionat este faptul ca aceste autobuze nu vor ajunge la RATP pur si simplu. Indiferent de cum se va numi operatorul, ele vor fi predate in baza unui contract de comodat, semnat chiar de subsemnatul, in care obligatiile utilizarii acestor mijloace de transport vor fi foarte stricte si vor duce la penalizari daca nu sunt indeplinite. Nu mai accept sa vad la strada autobuze murdare sau sa nu miroasa cum trebuie in interior. Au aer conditionat, au cel mai inalt habitaclu dintre autobuzele urbane si corespund tuturor cerintelor de confort. si eu voi calatori cu ele, si copiii mei vor calatori cu mine, si vreau sa ma asigur ca de fiecare data lucrurile vor sta asa cum trebuie. De asemenea, nu voi mai accepta sa le colam cu orice si oricand”, a mai spus acesta.

Fiecare autobuz are lungimea de 12 metri, latimea de 2,55 metri si inaltimea de 3,1 metri. Capacitatea este de 102 calatori (24 de locuri pe scaune si 78 de locuri in picioare) si 1 loc pentru sofer, avand cate 3 usi in 2 foi. Totodata, fiecare astfel de mijloc de transport in comun are 1 loc special pentru persoane cu dizabilitati si rampa pentru accesul fotoliului rulant. Autobuzele Isuzu Citiport detin motoare Cummins Euro 6, 283 cp, 6.700 cmc, caroserie autoportanta, sistem de franare atat in fata, cat si in spate, pe discuri, aer conditionat, panou led indicatoare de traseu, EBS, ABS, ASR, limitator de viteza, comunicator GPS, podea joasa si computer de bord cu afisaj digital multifunctional. Autobuzele au cate 4 unitati validatoare electronice si un sistem de 8 puncte de supraveghere video. Pretul platit de Primarie pentru fiecare din cele 4 autobuze este de 844.000 de lei, inclusiv TVA.

Municipalitatea ieseana va completa parcul de autobuze, in scurt timp, cu inca un lot de 8 autobuze noi, si, anul viitor, cu mai mult de 70 de autobuze noi, care vor fi achizitionate printr-un credit care va fi luat de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  28.06.2017 03:47

wh0cd603762 retin-a cream amoxicillin TORADOL

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii