ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
25-07-2012, ora 11:35

Primarul comunei Dumesti, obligat de BEJ Iasi sa indeparteze un banner electoral

Articol de Anca Gabriela Cretu

Cu cateva zile inainte ca romanii sa-si exprime optiunea de vot la referendum, reprezentantii partidelor politice agita apele la Iasi.

Reprezentantii filialei judetene ai Partidului Conservator (PC) au depus o plangere la Biroul Electoral Judetean ( BEJ) Iasi prin care acuza faptul ca un banner amplasat in comuna Dumesti afecteaza imaginea senatorului Dan Voiculescu. Pe materialul electoral este ilustrat parlamentarul conservator, alaturi de mesajul : „Nu avem toata Puterea, pana nu luam si Justitia. Nu-i lasa sa te prosteasca !”

Potrivit plangerii formulate de reprezentantii PC Iasi, astfel de bannere se regasesc si alte localitati din judet, inclusiv in municipiul Iasi.

In urma sedintei de ieri care a avut loc la BEJ Iasi, membrii au hotarat ca bannerul din comuna Dumesti sa fie indepartat de primarul localitatii in maximum 48 de ore.

Reprezentantii BEJ au analizat aceasta plangere si au constatat ca, intr-adevar bannerul respectiv continea o imagine pentru care nu a fost obtinut nici un acord, precum si informatii care aduc atingere imaginii justitiei ca si putere independenta in stat. Prin urmare, cu o majoritate de voturi, s-a decis prin hotararea nr.1/24.07.2012, ca bannerul respectiv sa fie indepartat de primarul comunei in 48 de ore. Astazi am fost anuntati ca ar mai fi un banner si pe raza municipiului Iasi, dar inca nu am primit o sesizare oficiala”, a declarat purtatorul de cuvant al BEJ Iasi, Adina Rusu.

Foto: inpolitics.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii