A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713572920.3903.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Primarul Iasului, invitat special la Chisinau
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-03-2016, ora 17:08

Primarul Iasului, invitat special la Chisinau

Articol de Madalina Irimia
Primarul interimar al Municipiului Iasi, Mihai Chirica, va participa duminica, 27 martie, la Chisinau, la manifestarile dedicate implinirii a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania. La eveniment sunt asteptati sa participe zeci de mii de moldoveni, de pe ambele maluri ale Prutului.

Conform organizatorilor, pentru a rememora actul istoric din 1918, 1.700 de delegati din toate localitatile Republicii Moldova vor forma un al doilea Sfat al tarii, for care isi propune formarea unei majoritati clare in favoarea Reintregirii pana la aniversarea centenarului Unirii.

Toti delegatii din Sfatul Tarii se vor alatura Miscarii Civice Tinerii Moldovei intr-o manifestatie stradala de anvergura care va incepe de la ora 13:00, din scuarul Teatrului de Opera si Balet „Maria Biesu”.

„In urma cu aproape 100 de ani, adevaratele elite ale pamantului dintre Prut si Nistru, constituiti in Sfatul tarii, au ajuns la concluzia ca unica solutie este Unirea cu tara. Acum, condusi de o clasa politica profund corupta si incapabila, dupa mai mult de 20 de ani in care statul Republica Moldova si-a demonstrat capacitatea de a exista, convocam iarasi Sfatul tarii pentru a ne duce pe fagasul bunastarii si al unui viitor bun la noi acasa”, a declarat Constantin Codreanu, coordonator al Blocului Unitatii Nationale si reprezentant al Grupului de initiativa pentru crearea Sfatului tarii 2.

Manifestatiile incep de vineri la Chisinau, unde, la Academia de stiinte a Moldovei, va avea loc cea de-a doua editie a Congresului Diasporei Unioniste. Peste 100 de romani de pe ambele maluri ale Prutului care traiesc in prezent in strainatate vor formula strategii de implicare pe scara larga a Diasporei in realizarea Unirii in viitorul apropiat.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii