ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
01-11-2013, ora 12:38

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita: Proiectul descentralizarii ridica unele temeri si semne de intrebare

Articol de Cristian Amariei

Era mai bine daca proiectul descentralizarii ar fi intrat in vigoare odata cu regionalizarea, spune intr-un interviu la RFI primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, care se declara un adept al descentralizarii. Vicepresedintele PSD afirma ca proiectul ridica unele semne de intrebare privind suprapunerea de atributii.

Gheorghe Nichita sustine descentralizarea: "Sunt un adept al descentralizarii, am promovat aceasta idee in decursul anilor, pentru ca am o experienta in administratia publica. E foarte important ca acest proiect de lege sa intre in vigoare, mi-ar fi placut foarte mult sa intre odata cu regionalizarea, era si mai bine, pentru ca puteam intr-adevar sa stabilim nivele de competenta clare pentru fiecare administratie publica".

Primarul Iasiului precizeaza insa ca are anumite semne de intrebare in privinta proiectului descentralizarii: "O prima lectura a lui ne creeaza semne de intrebare pe anumite zone. Eu am fost in Franta de curand si am analizat foarte clar cum functioneaza administratia publica intr-o regiune. La nivelurile de administratie care sunt acolo, cand am intrebat care sunt punctele negative, punctele dificile cu care se confrunta de ani si ani de zile, mi-au spus ca de foarte multe ori suprapunerea de competente. Si acum trebuie sa analizam foarte atent proiectul acesta de lege care a fost inaintat, eu mizez foarte mult pe experienta administrativa a domnului viceprim-ministru Liviu Dragnea, dar in adresa pe care a inaintat-o catre Asociatia Municipiilor si catre celelalte structuri asociative de la judete, orase si comune practic se cere avizul. Atunci am facut un apel catre colegii mei sa se uite foarte atent, pentru ca noi intr-o sedinta de Consiliu Director sa putem da avizul sau eventual sa putem face niste propuneri daca sunt ale asociatiei, nu doar ale unui membru sau altuia. Apar temeri, pentru ca in decursul anilor s-au observat foarte multe lucruri care sa spunem nu sunt in regula in administratia publica si locala si centrala".

Integral pe rfi.ro

Foto: stiri.com.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii