ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
20-04-2016, ora 08:10

Primaria va moderniza cinematografele din Iasi

Articol de Cristian Amariei
Primarul interimar Mihai Chirica a anuntat marti, 19 aprilie, ca municipalitatea a castigat procesul cu Ministerul Culturii privind proprietatea cinematografelor din Iasi. Curtea de Apel Iasi a dat castig municipalitatii in cazul a 4 dintre cele 5 cinematografe.
„Cinematografele Victoria, Republica, Dacia si Tineretului vor fi trecute in proprietatea Municipiului Iasi. Instanta a dat sarcina Regiei Autonome de Distributie si Exploatare a Filmelor RomaniaFilm sa semneze procesul verbal de predare-primire a tuturor imobilelor. in cazul cinematograful Copou vom ataca in instanta, motivat de faptul ca judecatorii au luat act ca acel spatiu a fost vandut si s-a facut transferul catre alt proprietar intr-o alta formula judecatoreasca”, a declarat edilul Iasului.

Acesta a adaugat ca in prima faza Primaria va prelua personalul Regiei amintite si ca, dupa preluarea cinematografelor, consilierii locali vor avea pe masa un proiect de Hotarare privind proiectarea si modernizarea salilor. „Acele cladiri trebuie sa fie functionale, de aceea vrem sa le reparam si sa le punem in functiune, asa dupa cum trebuia sa se intample pana acum. Le vom gasi si alte functiuni care sa acopere unele deficiente care exista in mediul cultural iesean, cum ar fi sediul Filarmonicii Moldova.

Cinematograful Victoria, care are o sala de peste 900 de locuri si este cel mai mare din Regiunea de Nord-Est, il putem transforma intr-o sala multifunctionala, care sa poata gazdui si astfel de spectacole. Republica poate un ramane un cinematograf dedicat filmului de arta. Nu vom face acelasi lucru pe care il fac cinematografele private. Vrem sa promovam filmul artistic, care nu se regaseste de obicei in cinematograful comercial. Va fi o rampa de lansare pentru cinematografia ieseana, pentru scoala de actori si regizori ieseana, precum si o forma de exprimare artistica pentru arta independenta. La cinematograful Dacia, care are cam 250 de locuri, este o sala de spectacole si film dedicat copiilor. Asa a fost gandit si asa vrem sa ramana. Va fi cea de-a treia institutie dedicata lor, dupa Teatrul Luceafarul si Palatul Copiilor”, a spus primarul interimar Mihai Chirica.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii