A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714099169.4894.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Primaria Iasi vrea sa vanda spatiile comerciale pentru contruirea locuintelor sociale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

ECONOMIC
02-08-2012, ora 10:30

Primaria Iasi vrea sa vanda spatiile comerciale pentru contruirea locuintelor sociale

Articol de Anca Gabriela Cretu

Ieri, viceprimarul Iasului, Marius Danga, a declarat ca municipalitatea trebuie sa intervina imediat in imbunatatirea fondului de locuinte. Pentru a face rost de fondurile necesare acestei achizitii, edilul va inainta Consiliului Local (CL) un proiect de hotarare pentru vanzarea tuturor spatiilor comerciale.

“Din pacate, oferta noastra este foarte mica si va trebui sa actionam altfel. Putem sa achizitionam ori sa construim. Pentru asta, este nevoie de fonduri si analizez in momentul de fata, posibilitatea de a veni in fata CL cu oferta de a vinde tot ce avem la spatii comerciale. Sa oferim mediului de afaceri posibilitatea de a se extinde, de a intra in posesia unor spatii bancabile, care sa ofere posibilitatea de dezvoltare. Primaria nu este obligata sa devina o afacere, in sensul asta. Ea, in principal ar trebui sa aiba pe zona locativa rolul de a-i sprijini pe cei care sunt intr-o situatie delicata”, a explicat Marius Danga.

Edilul da ca prim exemplu scoaterea la vanzare a unui imobil de pe strada Nicolae Gane, nr. 2. Pretul de pornire al licitatiei este de 260.000 lei, in care este inclus si terenul pe care se afla cladirea.

Exista propunerea mea cu N.Gane nr. 2. Speram sa fie o licitatie reusita si sa obtinem mai multi bani decat ne-am propus. Se face la nivelul DAPPP o situatie cu astfel de spatii, pe care oricum noi nu le folosim si nu scoatem de pe ele nimic. Speram sa le putem transforma in venituri, care, mi-as dori sa nu intre in “galeata mare” a bugetului local cu destinatii diverse, ci sa poata avea ca destinatie, completarea patrimoniului locativ. Ne este foarte greu sa ridicam din umeri la situatiile pe care ni le prezinta iesenii, veniti in audiente, care sunt intr-o situatie delicata din acest punct de vedere”, a adaugat viceprimarul Danga.

Foto: Flacara Iasului

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii