ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
06-05-2016, ora 11:07

Primaria Iasi va depune in scurt timp candidatura pentru titlul de Capitala mondiala a cartii

Articol de Madalina Irimia
In aproximativ doua saptamani municipalitatea ieseana va avea dosarul complet pentru depunerea candidaturii la titlul de Capitala mondiala a cartii. Anuntul a fost facut pe 5 mai de catre primarul interimar Mihai Chirica in cadrul unei intalniri cu oamenii de cultura si reprezentantii editurilor din Iasi.

Am primit multe propuneri din partea mediului cultural. Am solicitat o estimare a bugetului si impactului acelor actiuni. Apoi, in cateva zile vom pune la punct intregul dosar, astfel incat pe 20 mai sa avem un document final, pe care sa il trimitem la tradus si apoi la UNESCO”, a declarat Mihai Chirica. Printre propunerile enuntate astazi de cei prezenti se numara organizarea unui salon international de carte pentru copii si a unui salon international de carte stiintifica, donatii de carte pentru comunitatile defavorizate, infiintarea de biblioteci mobile, precum si organizarea/facilitarea organizarii mai multor actiuni culturale in perioada estivala.

Dosarele de aplicare trebuie depuse la UNESCO pana la data de 31 mai 2016 in engleza sau franceza, evaluarea urmand sa aiba loc pe 30 iunie, iar rezultatele sa fie anuntate pe 15 iulie. Anul acesta, capitala mondiala a cartii este orasul Wroclaw din Polonia, iar anul viitor titlul va fi oferit orasului Conakry din Guineea. Prima editie a competitiei a fost lansata in 1996, iar Madrid a fost desemnat prima capitala mondiala a cartii in 2001.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii