A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713600262.7486.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Primaria Iasi s-a mai apropiat cu un pas de finantarile europene
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-07-2016, ora 09:31

Primaria Iasi s-a mai apropiat cu un pas de finantarile europene

Articol de Cristian Amariei
Planul de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD) al Municipiului Iasi este la un pas de aprobarea finala. Miercuri, 27 iulie, in Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu a avut loc dezbaterea publica a PMUD pentru Polul de Crestere Iasi si a raportului de mediu pentru acest plan.

La eveniment au participat reprezentanti ai Agentiei pentru Protectia Mediului, Garzii de Mediu, Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, Primariei Municipiului Iasi, primariilor din Zona Metropolitana, Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Iasi, RATP, Administratiei Bazinale de Apa Prut-Barlad, Consiliului Judetean Iasi, Politiei Locale Iasi, societatii civile, mass-media, precum si mai multi consilieri locali. Evenimentul a constat in prezentarea documentului de catre reprezentantii Search Corporation, societate care elaboreaza PMUD, si o dezbatere pe marginea acestuia.

Documentul, care a fost elaborat la nivelul intregului Pol de Crestere Iasi si care este obligatoriu pentru fiecare oras care doreste sa obtina finantare europeana, va fi depus spre avizare la Agentia pentru Protectia Mediului.

„In cazul Planului de Mobilitate Urbana Durabila noi suntem doar beneficiari, relatia contractuala fiind intre Ministerul Dezvoltarii si firma executanta. Daca Agentia pentru Protectia Mediului va considera ca planul indeplineste toate conditiile, in termen de maxim 15 zile va fi emis avizul necesar, dupa care documentatia va fi supusa aprobarii Consiliului Local si Consiliului Metropolitan. Ulterior va fi depusa spre verificare, impreuna cu Strategia Integrata de Dezvoltare Urbana, la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est. Dupa aceasta etapa Agentia va depune intreaga documentatie la Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional. Dupa primirea avizului acestei entitati vom putea depune proiecte spre finantare europeana. Este o procedura care trebuie respectata de catre toate autoritatile care vor sa obtina finantari nerambursabile”, a declarat viceprimarul Gabriel Harabagiu.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii