A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713531094.3186.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Primaria Iasi, amendata cu 10.000 de lei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-07-2016, ora 08:07

Primaria Iasi, amendata cu 10.000 de lei

Articol de Cristian Amariei
Amenda de 10.000 de lei pentru Primaria Iasi. Motivul este neadaptarea mijloacelor de transport in comun pentru persoanele cu dizabilitati. Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a sanctionat municipalitatea si a dat un termen de sase luni pentru ca lucrurile sa se remedieze. Reprezentantii primariei spun ca nu isi pot permite sa modifice tot parcul auto si au contestat decizia in instanta.

Andreea este studenta in anul trei la Facultatea de Psihologie, vrea sa fie activa si vrea sa lucreze. Cea mai mare piedica, insa, este transportul in comun.

Andreea Dancinescu, ambasador al Copiilor si Tinerilor cu Dizabilitati, Fundatia Star of Hope: „Tuturor personalor cu dizabilitati le este ingradit accesul la libera circulatie si acest lucru este inadmisibil.”

Si cu autobuzele este o problema. Nu toate sunt adaptate, iar in unele situatii soferii opresc mult prea departe de trotuar.

Mihaela, mama Andreei: „Nu toate au aceste rampe, nu toate pot fi coborate, de multe ori mi s-a intamplat sa mi sa spuna ca rampa este defecta. si trebuie sa astepti foarte mult pana gasesti acel autovehicul care sa fie cat de cat accesibil.”

Razvan Stefanescu, student: „Eu folosesc mai mult autobuzul. Nu folosesc tramvaiul pentru ca sunt scari foarte inalte si nu pot pentru ca trebuie sa ma traga cineva.”

Consiliul pentru Combaterea discriminarii le da oamenilor dreptate.

Csaba Feren Asztalos, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii: „Vorbim despre o sanctiune contraventionala in cuantum de 10.000 de lei pentru ca municipalitatea Iasi nu a luat masurile necesare pentru a adapt transportul public local din municipiu pentru persoane cu dizabilitati.”

In total, din cele aproape 300 de mijloace de transport in comun, doar 120 sunt adaptate. Tramvaiele, in schimb, tehnic, nu pot fi modificate.

Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al primariei municipiului Iasi: „Consideram ca este un abuz pentru ca nici o municipalitate din Romania in acest moment nu-si poate schimba parcul auto in asa fel incat sa corespunda in totalitate acestor cerinte si motivul este simplu: nici o muncipalitate din Romania nu are bani pentru a modifica acest parc auto.”

Motivul e simplu, nu exista bani. Iar din acelasi motiv, o amenda similara a primit si primaria din Timisoara.

Nicolae Robu primarul Timisoarei: „Sunt niste contopisti care nu au facut in viata lor nimic, care nu inteleg realitatile si care isi arata muschii amendand orbeste. Ce minte e aia care nu pricepe ca sa schimbi tramvaiele intr-un oras inseamna ani de zile, de eforturi.”

Amenzile vor fi contestate in instanta. Alte 38 de orase resedinta de judet risca sa primeasca aceleasi amenzi.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii