ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
14-05-2015, ora 14:03

Prezentare FILIT la Salonul International de Carte de la Torino

Articol de Madalina Irimia
Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi (FILIT) va fi prezentat in cadrul celei de a de-a XXVIII-a editii a Salonului International de Carte de la Torino, desfasurat in perioada 14-18 mai 2015.

Vineri, 15 mai 2015, incepand cu ora 11:00, la Standul Romaniei (Pavilionul 3, R10-S05), va avea loc evenimentul de prezentare a FILIT, moderat de traducatorul Bruno Mazzoni. Vor interveni Dan Lungu (directorul Muzeului Literaturii Romane Iasi si managerul FILIT), alaturi de Roberto Merlo, Anita Natascia Bernacchia, Mauro Barindi care vor dezbate si pe tema traducerilor din limba romana in limba italiana.
Evenimentul se desfasoara la invitatia si cu sustinerea Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanista de la Venetia.

Anul acesta, la Salonul International de Carte de la Torino sunt prezente peste 50 de state, iar tara invitata de onoare este Germania. Romania participa pentru al saptelea an consecutiv cu un stand si cu prezentari de carti, precum si evenimente care au scopul de a promova relatiile bilaterale in domeniul literaturii, al traducerilor si al politicilor editoriale.

Din toamna anului trecut, prin Muzeul Literaturii Romane Iasi, FILIT si Editura Muzeelor Literare au intrat in circuitul international al festivalurilor si targurilor de carte (Viena, Bologna, Ierusalim, Londra, Budapesta, Istanbul), unde au avut loc deja prezentari ale festivalului si a caror rezultat benefic a fost extinderea retelei de colaboratori.
Anul acesta, FILIT se va desfasura in perioada 30 septembrie – 4 octombrie si va reuni peste 300 de reprezentanti ai scenei literare mondiale.

     
Tag-uri: festival, filit, torino
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii