ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-11-2014, ora 13:46

Prezenta slaba la vot in Iasi, mai scazuta decat in 2009. Cum s-a desfasurat ziua alegerilor

Articol de Cristian Amariei
Prezenta la vot in judetul Iasi a fost de 49,69 %, mai scazuta decat in primul tur al alegerilor prezidentiale din 2009, cand a fost de 51,94%. Si la acest tur de scrutin, primii care s-au prezentat la urne au fost pensionarii. Unii au ajuns la sectiile de votare cu mult inainte de inceperea procesului electoral.

Mircea Iordachescu a fost primul alegator la sectia de votare 131 din Iasi. Nerabdator, pensionarul a ajuns cu jumatate de ora inainte de a se deschide sectia. Are 72 de ani si povesteste ca niciodata nu a lipsit de la votare. Mai mult, la toate alegerile a fost primul votant din cartier. si asta pentru ca se ghideaza dupa un principiu simplu: "Eu am un principiu, daca nu iesi la vot de ce mai vociferezi?!"

Si la celelalte sectii, pensionarii au fost primii prezenti la urne, cei mai multi cu gandul ca cel pe care-l voteaza le va oferi un viitor mai bun copiiilor lor: "E o problema mare cu invatamantul, cu locurile de munca , cu imigrarile astea. Copiii in loc sa stea acasa pleaca. E jale, s-au distrus toate," spune Adrian Rotariu, alegator.

Autoritatile locale au votat de la primele ore

Tot dimineata au mers la vot si autoritatile. Primul la urne a fost presedintele

Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei, urmat la scurt timp de primarul Gheorghe Nichita.
Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi: "Eu am votat cu speranta, cu singurul candidat care a promis ca va ajuta Iasul sa-si construiasca autostrada catre Europa, autostrada care sa ne ajute sa cream locuri de munca si sa iesim din saracie si izolare."
Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iasi: "Miza acestor alegeri este uriasa. Este un moment in care putem pune capat la 10 ani de scandaluri, de dezbinare, de ura, de galceava, de nedreptate."

Oamenii de la sate au votat neincrezatori in schimbare

Ziua votarii a fost mult asteptata si de oamenii de la sat! in Popricani, la numai 20 de kilometri de Iasi, localnicii au umplut sectia de votare, insa multi au iesit cu inima stransa si neincrezatori ca situatia li se va imbunatati. Au doua mari nemultumiri - ca le sunt plecati copiii la munca in strainatate si ca le-au fost taiate pensiile.
"Nu-i niciunul mai breaz. Schimbarile nu ni se mai intampla. Tot pensia de colectiv nu ne-a mai marit, tot nu-mi da ce-mi trebuie si tot saraci suntem si necajiti."

In judetul Iasi, peste sapte sute de mii de persoane au avut dreptul sa voteze la alegerile prezidentiale.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
BillyCam,  01.06.2017 14:47

wh0cd4741810 cymbalta arimidex buy cialis

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii