ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
28-06-2013, ora 17:10

Presedintele Consiliului Judetean Iasi si conducerea Ambasadei SUA au efectuat o vizita la sediul companiei Delphi

Articol de Alexandra Stefanescu

In cea de-a treia zi a vizitei la Iasi, Excelenta Sa Duane BUTCHER, Insarcinatul cu Afaceri al Misiunii Diplomatice a Statelor Unite ale Americii in Romania, si dna. Susan GARRO, Consilierul Economic al Ambasadei Statelor Unite ale Americii in Romania, s-au deplasat la sediul companiei Delphi. Impreuna cu Cristian ADOMNITEI, Presedintele Consiliului Judetean Iasi, conducerea Ambasadei a vizitat unitatile specializate in producerea sistemelor de injectie pentru motoare Diesel.

Domnul HUTSON, Directorul acestei companii, este un excelent Ambasador al Iasului. Sper ca investitia de la fabrica Delphi sa nu ramana un caz singular in Iasi. Avem mare nevoie de astfel de companii pentru ca acestea inseamna noi locuri de munca in Iasi, inseamna plusvaloare, si, in fond, inseamna cresterea bunastarii acestei comunitati. Sper sa avem parte de sprijinul Ambasadei ca, atunci cand vor mai exista investitori americani interesati sa-si plaseze investitia, Iasul sa apara in calea lor ca fiind un loc extraordinar pentru a face business si sa stie ca este o zona in care toate autoritatile sunt foarte deschise”, a declarat Cristian ADOMNITEI.

Excelenta Sa Duane BUTCHER a laudat investitia Delphi si a apreciat modul in care Presedintele Consiliului Judetean sustine dezvoltarea economiei de la nivel local.

Fabrica Delphi de la Iasi este o unitate de productie exceptionala. Aceasta investitie aduce beneficii companiei, dar si Romaniei si, mai ales, Iasului. Delphi a demonstrat ca poate fi un agent al schimbarii pentru comunitate, atat la nivelul Iasului, cat si la nivel global. Investitia de aici ilustreaza foarte bine parteneriatul dintre Statele Unite ale Americii si Romania. De altfel, in ultimii 20 de ani investitiile straine directe in Romania au fost un motor al prosperitatii acestei tari”, a afirmat Insarcinatul cu Afaceri al Misiunii Diplomatice a Statelor Unite ale Americii in Romania.

John HUTSON, Directorul general al Delphi Diesel Systems Romania, a mentionat buna colaborare pe care o are cu autoritatile locale, mediul universitar si partenerii economici din Romania.

Lucrand cu partenerii nostri locali, am demonstrat ca putem dezvolta si livra produse care sa fie competitive pe orice piata din lume. Impreuna am construit aceasta fabrica de 35.000 de metri patrati. In cativa ani am investit peste 200 milioane de euro in echipamente. La Iasi avem peste 2.000 de angajati, iar cu baza noastra de furnizori, directi si indirecti, sustinem alte 1.200 de locuri de munca in Romania. Sunt foarte mandru sa va spun ca in acest moment, in toata lumea, sunt peste trei milioane de autoturisme echipate cu produse facute la fabrica de aici. Prin tot ce am realizat consider ca am contribuit la cresterea calitatii vietii in Iasi”, a afirmat John HUTSON.

Dupa Delphi, conducerea Ambasadei Statelor Unite ale Americii in Romania a efectuat o vizita si la sediul Tehnopolis. Cu aceasta ocazie Presedintele Consiliului Judetean a prezentat conducerii Ambasadei planul realizarii unui nou parc industrial pe platforma Fortus, in conditiile in care Iasul dispune de o importanta forta de munca calificata in domeniul constructiilor de utilaje terasiere. La evenimentele de astazi a participat si Marius DANGA, Viceprimar al Municipiului Iasi.

Vizita conducerii Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Iasi a inceput miercuri, cu intrevederi la Aeroportul Iasi, sediile Consiliului Judetean si al fostei Chesturi, si a continuat ieri la sediile Bibliotecii Judetene „Gheorghe Asachi” si American Corner.

     
Tag-uri: CJ, Iasi, ambasador
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
BillyCam,  08.07.2017 22:06

wh0cd132691 buy cymbalta online lipitor propecia lasix

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii