A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715830529.3517.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Presedintele Consiliului Judetean Iasi participa la summit-ul Adunarii Regiunilor Europene de la Pescara, Italia
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
21-09-2012, ora 04:10

Presedintele Consiliului Judetean Iasi participa la summit-ul Adunarii Regiunilor Europene de la Pescara, Italia

Articol de Alexandra Stefanescu

O delegatie a Consiliului Judetean, condusa de presedintele Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei, participa in perioada 20-22 septembrie la summit-ul Adunarii Regiunilor Europene (sub titlul „Faced with the crisis: The Regions at Europe's bedside”), care se desfasoara la Pescara (Regiunea Abruzzo, Italia). Summit-ul va pune in discutie provocarile crizei economice cu care se confrunta regiunile europene. Se vor dezbate teme importante de pe agenda dezvoltarii regiunilor europene si modul in care diferite domenii strategice pot antrena o recuperare mai rapida si mai ampla a decalajului de dezvoltare dintre regiunile UE, dar si dintre UE si economia mondiala.

Participatii vor analiza modul in care educatia si cercetarea pot reprezenta motoare ale dezvoltarii economice, felul in care inovatia in tehnologii ecologice poate ajuta la recalibrarea economiilor regionale, precum si in ce masura micii antreprenori privati, dar si cultura locala pot influenta cresterea economica.

La eveniment vor lua parte oficiali din aproape toate statele membre ale UE, oficiali din institutiile europene de la Bruxelles, membri ai Parlamentului European, lideri ai regiunilor UE, jurnalisti, ministri regionali ai unor segmente de dezvoltare strategica precum turism, cercetare, mediu sau energie, antreprenori privati importanti, dar si presedinti din diferite organisme europene privind dezvoltarea durabila. Astfel, printre cei care vor participa la eveniment se numara Staffan Nilsson, Presedintele Comitetului Economic si Social al UE, Dr. Herwig Van Staa, Presedintele Camerei Regiunilor din cadrul Consiliului Europei, sau Nicholas Martyn, Director general adjunct al Directoratului General al Regiunilor din cadrul Comisiei Europene.

Cristian Adomnitei si delegatia Consiliului Judetean Iasi vor avea intalniri cu o mare parte din reprezentantii la summit, in cadrul unor intrevederi bilaterale, dar si in cadrul panelurilor summit-ului.

Participarea Iasului la summit-ul Adunarii Regiunilor Europene este esentiala pentru vizibilitatea noastra pe plan european. Judetul trebuie sa beneficieze de deschidere pentru a avea acces la oportunitati de investitii si de afaceri. S-a pierdut prea mult timp si nu mai putem permite “luxul” de a nu ne face cunoscuti si ascultati. Iasul a reintrat astfel in familia regiunilor europene. Speram ca primele rezultate sa se vada cat de curand. Avem proiecte importante si contactele europene sunt fundamentale”, a declarat Cristian Adomnitei.

Adunarea Regiunilor Europene (ARE) este cea mai larga retea independenta a regiunilor din Europa largita. Fondata in 1985, reunind peste 250 regiuni din 35 tari si 16 organizatii interregionale, ARE reprezinta vocea politica a membrilor sai si un forum pentru cooperarea interregionala.

ARE coopereaza cu Comitetul Regiunilor si cu Congresul Autoritatilor Locale si Regionale din Europa, organisme consultative ale autoritatilor locale si regionale pe langa Uniunea Europeana, respectiv Consiliul Europei. ARE detine statutul de observator in cadrul Congresului Autoritatilor Locale si Regionale din Europa. Reprezentantii Comitetului Regiunilor si ai Congresului Autoritatilor Locale si Regionale din Europa sunt membri ai Biroului ARE.

ARE include peste 250 de regiuni membre din 35 de tari, precum si 16 organizatii interregionale. Consiliul Judetean Iasi este membru ARE din anul 1997.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii