A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714081015.7113.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Premiu UNITER pentru Teatrul National Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
10-05-2016, ora 10:36

Premiu UNITER pentru Teatrul National Iasi

Articol de Madalina Irimia
Un valoros si binemeritat premiu UNITER a revenit Nationalului iesean aseara, pe scena Teatrului „Regina Maria” din Oradea: premiul pentru Cea mai buna scenografie, acordat scenograful Adrian Damian pentru spectacolul „Cantareata cheala”(regia: Radu-Alexandru Nica, scenografia: Adrian Damian, miscarea scenica: Florin Fieroiu, muzica originala: Vlaicu Golcea, light design: Lucian Moga).

Din distributie fac parte Emil Coseru, Tatiana Ionesi, Horia Verives, Petronela Grigorescu, Ada Lupu, Dumitru Nastrusnicu. Premiera spectacolului a avut loc pe 14 noiembrie, in aceasta stagiune, la Teatru³. Spectacolul se va juca pe 13 mai, de la ora 19.00, la Teatru³.

Dupa terminarea Facultatii de teatru si televiziune din Cluj-Napoca, sectia actorie, Adrian Damian si-a continuat studiile la U.N.A.T.C Bucuresti unde, in 2010, a absolvit si masteratul in scenografie.

De la absolvirea facultatii a semnat numeroase scenografii in teatre profesioniste, cautand tot timpul expresivitatea spatiului in raport cu actorul. A reusit sa gaseasca mijloacele plastice prin care sa releve nuante pe care actiunile sau cuvintele nu pot sa le redea.

Scenograful Adrian Damian a mai colaborat cu Teatrul National Iasi in 2013, cand a realizat decorul spectacolului „Domnul Swedenborg vrea sa viseze”(scenariul dramatic si regia artistica: Mihai Maniutiu).

„Acesta este spectacolul la care m-am indragostit de Sala Teatru³ in care revin tot timpul cu placere„, marturisea Adrian Damian in conferinta de presa de dinaintea premierei „Cantareata cheala”.

Cu „Domnul Swedenborg vrea sa viseze”, Nationalul iesean a obtinut premiul Cel mai bun spectacol la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea din 2013.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
Erickaller,  17.05.2017 16:57

wh0cd4939118 buy viagra online

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii