ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-05-2015, ora 11:04

Premiile celei de a doua editii a Concursului de volume colective de proza „Ionel Teodoreanu”, eveniment in cadrul FIE 2015

Articol de Madalina Irimia
Astazi, 29 mai, la ora 14.00, in Parcul Copou va avea loc decernarea premiilor Concursului de volume colective de proza pentru elevi „Ionel Teodoreanu” – concurs initiat de Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi” din Iasi.

Ajuns la editia a II-a, concursul a fost lansat in luna octombrie 2014, iar pana la incheierea perioadei de inscriere si-au anuntat intentia si au depus volume 13 institutii de invatamant din judetul Iasi si din Chisinau, dupa cum urmeaza: Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Iasi, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iasi, Colegiul National „Mihai Eminescu” Iasi, Scoala Normala „Vasile Lupu” Iasi, Colegiul National Iasi, Colegiul National „Garabet Ibraileanu” Iasi, Colegiul National „Emil Racovita” Iasi, Scoala „Carol I” Iasi, Colegiul National „Mihail Sadoveanu” Pascani, Liceul Teoretic „Ion Neculce” Targu-Frumos, Liceul Teoretic „Lascar Rosetti” Raducaneni, Liceul Teoretic „Ion Creanga” Chisinau, Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Chisinau.

Juriul concursului, alcatuit din scriitori si universitari ieseni, vor premia creativitatea, originalitatea, claritatea, corectitudinea in exprimare si forma lucrarii. Premiul consta in tiparirea volumului castigator si o excursie pentru autorii inclusi in volumul premiat. Premiul special va fi acordat concurentului care are o lucrare deosebita.

Se vor acorda urmatoarele premii: Premiul pentru cel mai bun volum, Premiul pentru cea mai buna proza si un Premiu special.

Premiul cel mare (Premiul pentru cel mai bun volum) consta in publicarea volumului, acordarea drepturilor de autor pentru fiecare elev cuprins in volum si o tabara de vara pentru autori inclusi in volumul premiat.

Evenimentul este inclus in agenda Festivalului International al Educatiei – FIE Iasi 2015.

     
Tag-uri: iasi, concurs, copou
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii