A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715018047.1238.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Premiera de Florii, la Teatrul Luceafarul din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
06-04-2012, ora 08:02

Premiera de Florii, la Teatrul Luceafarul din Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Duminica, 8 aprilie, de la ora 11:30, la sala mare, spectatorii vor putea urmari in premiera un nou spectacol produs de Teatrul “Luceafarul”. Cum in repertoriul curent nu exista o poveste orientala, institutia a propus unui tandem redutabil de artisti din sfera teatrului de animatie realizarea unei puneri in scena pornind de la cunoscutele basme din 1001 de nopti.

Tandemul pomenit este compus din regizorul Cristian Pepino, liderul incontestabil al creatorilor din domeniul teatrului pentru copii si tineret romanesc din ultimul deceniu, si Cristina Pepino, scenograf cu succese la fel de importante. Cei doi s-au oprit asupra povestii lui SINDBAD MARINARUL intr-un scenariu, semnat tot de Cristian Pepino, care tine spectatorii cu sufletul la gura, combinind aventurile personajului cu momente de suspans, umor si lirism.

Spectacolele imaginate de cei doi artisti au fost prezentate si premiate in tara si strainatate (Edinburg-Scotia, Saarbrucken-Germania, Charleville-Mezieres-Franta, Peruggia, Venetia - Italia, Salonic-Grecia, Zagreb-Croatia, Praga-Cehia), echipa fiind la cea dintii colaborare cu teatrul iesean. In proiectul actual, li s-a alaturat compozitorul Dan Balan, iar din distributie fac parte actorii Adrian Buliga, Ionut Ganju (Sindbad), Gabriel Lazar (Negustorul de vise), Liviu Smantanica (Carmaciul), Beatrice Engel (Printesa Iasmina), Raluca Pintilie (Aisha), Aurelian Diaconu, Adrian Zavloschi (Capetenia strajilor), Cristian Gheorghiu, Emanuel Florentin (Strajeri), Toma Hogea (Vrajitorul Mahaburu), Viorel Varlan (Regele din Pago-Pago), Doina Iarcuczewicz (Vrajitoarea Hecatona), Iulia Deloiu-Trif, Liliana Mavris-Varlan (Fetele din Pago-Pago).

Stilistica spectacolelor lui Cristian Pepino, profesor universitar doctor la Universitatea Nationala de Teatru si Cinematografie "I.L. Caragiale" Bucuresti, combina mijloacele de expresie clasice (actorul la vedere, marioneta, papusa cu tije etc.), cu cele foarte moderne, precum animatia computerizata si proiectia video. Acest mixaj va fi vazut si in Sindbad Marinarul, institutia ieseana de spectacole propunindu-si sa mentina pasul estetic cu tehnica moderna, cu preocuparile actuale ale publicului, fascinat de computer, ecrane, videoclipuri. Basmul clasic suporta, iata, tratari foarte moderne, teatrul trebuind sa se adapteze continuu la spiritul timpului.

In Saptamina Mare, colectivul Teatrului "Luceafarul" va face un nou gest de caritate, transformindu-se pentru o ora in Iepuras de Pasti: marti, 10 aprilie, ora 10, o reprezentatie cu Sindbad Marinarul va fi vizionata gratuit de copiii din centrele de plasament din Iasi.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii