A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713563494.1066.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Pregatiti pentru interventii pe viscol. sase judete din Moldova au primit cate o senilata
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
21-12-2014, ora 14:48

Pregatiti pentru interventii pe viscol. sase judete din Moldova au primit cate o senilata

Articol de Cristian Amariei
Sase autovehicule senilate noi au fost receptionate vineri la Consiliul Judetean Iasi. Masinile vor fi folosite in regiunea de Nord-Est la interventii in localitati izolate pentru salvarea bolnavilor. 3 dintre ele vor ajunge in judetele Vaslui, Bacau si Neamt, unde nu exista pana acum niciun astfel de vehicul de interventie pe zapada.

Cele sase senilate ce pot fi folosite in conditii meteo si de teren extrem de dificile au fost cumparate din fonduri europene si au costat 1,6 milioane de lei. Reprezentanti ai Consiliilor Judetene si de la Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta din Vaslui, Suceava, Botosani, Iasi, Bacau si Neamt s-au adunat in capitala Moldovei pentru a lua in primire cate un astfel de vehicul.

”Pentru salvarea persoanelor in mod special in timpul iernii cand raman persoane blocate, inzapezite, de fiecare data trebuie sa apelam la alte judete vecine sau in cazuri extreme am adus chiar din zona Ardealului astfel de autovehicule,” a explicat Nicolae Olaru, inspector sef ISU Vaslui.

”Iernile precedente am fi avut nevoie de un astfel de utilaj,” a spus locotenent colonel Mihai Ciprian Mitrea, adjunct sef ISU Neamt.

Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi:Toti cetatenii din nord-est, din Moldova, pot fi asigurati ca indiferent de cat de izolati s-ar putea gasi in anumite momente si au nevoie de interventie medicala de urgenta Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta poate ajunge la ei fara nici un fel de probleme.”

Salvatorii din Bacau, Vaslui si Neamt, care folosesc pentru prima data astfel de vehicule nu beneficiaza de o pregatire speciala. De altfel, colegii lor de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta din Iasi au invatat anul trecut cum sa intervina cu senilatele de la distribuitorii autovehiculelor si din teren.

Dan Iamandi, inspector sef ISU Iasi: Initial s-a facut o pregatire de baza cu firma care a distribuit aceste mijloace apoi a continuat pregatirea noastra in interior o lunga perioada de timp.”

Catalin Hutanu, plutonier: ”Am exploatat capacitatile masinii pe teren accidentat, toate situatiile, am intrat si pe apa cu ea, la zapezi, in mlastini, namoale paduri.

Senilatele au fost cumparate prin proiectul "imbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie in situatii de urgenta in conditii de iarna" finantat de Uniunea Europeana. Tor prin acest proiect, au fost cumparate 24 de autofreze care vor ajunge la Consiliile Judetene din Moldova in perioada urmatoare.

Sursa: digi24.ro
Foto: activenews.ro
     
Tag-uri: moldova, viscol, senilate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii