A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714060520.2944.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Prefectura Vaslui castiga recursul intr-un proces pe tema gazelor de sist pe care-l pierduse la fond
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
07-10-2014, ora 11:05

Prefectura Vaslui castiga recursul intr-un proces pe tema gazelor de sist pe care-l pierduse la fond

Articol de Cristian Amariei
Prefectura Vaslui a castigat, luni, la Curtea de Apel Iasi, procesul cu unul din cele trei consilii locale din judet care au avut castig de cauza la instanta de fond pe tema interzicerii explorarii si exploatarii gazelor de sist, magistratii ieseni admitand astfel recursul institutiei vasluiene.

Curtea de Apel Iasi a admis recursul Prefecturii Vaslui in procesul cu Consiliul Local (CL) Pogana pe tema interzicerii explorarii si exploatarii gazelor de sist pe intregul teritoriu al comunei, dupa ce, la judecata pe fond, Tribunalul Vaslui a considerat legala hotararea luata de consilierii din Bacani, transmite Mediafax.

Astfel, magistratii ieseni au casat hotararea instantei de fond si au admis cererea Prefecturii Vaslui, de anulare a hotararii CL Pogana privind interzicerea explorarii si exploatarii gazelor de sist in comuna.

"In fond, admite cererea de anulare a prevederilor articolului 1 din Hotararea nr. 10 din 28 februarie 2013, in partea care interzice explorarea-dezvoltarea-exploatarea gazelor de sist, prin metode neconventionale, in masura in care aceasta interdictie s-ar aplica terenurilor ce nu fac parte din patrimoniul comunei Pogana, judetul Vaslui", se arata in motivarea, pe scurt, publicata, luni, de Curtea de Apel Iasi.

Consiliul Local Bacani a interzis, in februarie 2013, explorarea si exploatarea gazelor de sist pe teritoriul comunei, hotarare care a fost atacata in instanta de Prefectura Vaslui pe motiv ca ar fi ilegala. Tribunalul Vaslui a dat castig de cauza CL Bacani in toamna anului trecut, hotararea fiind astfel declarata legala. Prefectura Vaslui a facut recurs, la Curtea de Apel Iasi, la decizia instantei vasluiene data in noiembrie anul trecut.

Pe langa procesul cu Pogana, Prefectura a pierdut alte doua procese la Tribunalul Vaslui, cu CL suletea si CL Alexandru Vlahuta, ambele fiind atacate cu recurs la Curtea de Apel Iasi, unde se afla inca pe rol.

In schimb, Prefectura a castigat la Tribunalul Vaslui alte 12 procese intentate consiliilor locale care au interzis explorarea si exploatarea gazelor de sist pe teritoriul comunelor respective. CL Pungesti si CL Bacani au fost singurele care au facut recurs la sentintele instantei vasluiene. in procesul cu CL Bacani, Curtea de Apel Iasi a dispus, in urma cu mai putin de o saptamana, rejudecarea cauzei, cu consultarea unor geologi de la Facultatea de Geografie si Geologie din cadrul Universitatii ”Al. I. Cuza” Iasi.

Compania Chevron detine patru acorduri de mediu in judetul Vaslui pentru explorarea gazelor de sist, in localitatile Silistea - Pungesti, Paltinis - Bacesti, Popeni - Gagesti si Puiesti. De asemenea, compania petroliera a obtinut, in baza acordului de mediu si a altor avize de la alte autoritati, si doua autorizatii de construire pentru amenajarea platformelor pe care sunt sau urmeaza a fi montate sondele de explorare de la Silistea - Pungesti si Puiesti.

Pana acum, Chevron a inceput in luna mai lucrarile de foraj in comuna Pungesti, explorare finalizata in vara acestui an. Compania petroliera a prelevat probe de sol si asteapta rezultatul analizelor de laborator prin care se va stabili daca zacamantul este unul rentabil pentru a fi exploatat prin metoda fracturarii hidraulice.

Sursa: mediafax.ro
Foto: business24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  07.06.2017 18:27

wh0cd644967 Advair Diskus 250 toradol price

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii