ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
01-12-2012, ora 15:19

Prefectul Romeo Olteanu: “Romanilor le lipseste ceva pentru a trai cum trebuie Ziua Nationala”

Articol de Diana Dumitriu

Prefectul judetului Iasi, Romeo Olteanu considera ca Ziua Nationala este ziua in care intreg poporul roman trebuie sa fie mai tolerant, mai unit, mai constient de propria identitate. In alocutiunea spusa in timpul manifestarilor din Piata Unirii, dedicate Zilei Nationale, Olteanu a criticat ca cea mai mare sarbatoare a romanilor este Ziua de 1 Decembrie si ca in ultimii ani societatea romaneasca a preluat prea multe obiceiuri din afara granitelor si ca imitam traditii si sarbatori ale altor popoare.

Prefectul Romeo Olteanu a reamintit in timpul alocutiunii sustinute in Piata Unirii din Iasi ca romani sunt si persoanele care au plecat peste granite in cautarea unui loc de munca mai bun dar si scriitorii, regizorii, sportivii premiati la concursuri internationale ori soldatii care lupta in numele tarii in diferite zone de conflict.

Pentru toti este nevoie de o tara puternica, de o tara care sa le ofere bunastarea asteptata de atat de multi ani. Pentru acest lucru au luptat stramosii, pentru acest deziderat poporul a decis in urma cu 94 de ani ca uniti ne va fi mai bine. In astfel de momente trebuie sa ii amintim si pe cei care s-au jertfit pentru ca astazi sa avem ce sarbatori. Peste 1,1 milioane de romani, soldati si civili, au murit in Primul Razboi Mondial, cel in urma caruia tara a fost reintregita”, a spus prefectul Romeo Olteanu.

El a criticat ca in ultimii ani societatea romaneasca a preluat prea multe obiceiuri din afara granitelor si ca imitam traditii si sarbatori ale altor popoare, uitand insa chiar de cea mai mare sarbatoare, Ziua Nationala.

In acest sens, prefectul a atras atentia celor cateva mii de ieseni veniti in Piata Unirii ca este de datoria noastra sa readucem in sufletele romanilor acel spirit in lumina caruia s-au inchinat romanii acum 94 de ani.

Dincolo de paradele militare, de spectacolele oferite de autoritati, romanilor le lipseste ceva pentru a trai cum trebuie Ziua Nationala. Venim dupa o perioada extrem de dificila, cu mari probleme financiare, sociale. Aceasta poate fi o explicatie. Sper ca viitorul sa aduca in casele romanilor bunastarea si siguranta care sa le permita evadarea din rutina cotidiana, pentru a marca asa cum se cuvine ziua de 1 Decembrie. Noua, autoritatilor ne revine obligatia de a trece dincolo de vorbe si mesaje pentru a realiza acest deziderat.

Urez la multi ani tuturor romanilor, indiferent de locul in care se afla!”, a mai spus prefectul Romeo Olteanu.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii