A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713307697.1736.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Povestea elevului care a scapat de accidentul de microbuz din Iasi, salvat de o partitura. Patru persoane au murit
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-06-2016, ora 08:46

Povestea elevului care a scapat de accidentul de microbuz din Iasi, salvat de o partitura. Patru persoane au murit

Articol de Cristian Amariei
O partitura l-a salvat pe un elev din Iasi, care trebuia sa mearga la festivalul de folclor de la Arad, de calatoria cu microbuzul si accidentul din localitatea Persani.

Printre zecile de ieseni care au iesit vineri seara din case pentru a aprinde lumanari pe treptele grupului statuar din Parcul Voievozilor a fost si mama unui elev de 16 ani care face parte din ansamblul folcloric al Palatului Copiilor.

Potrivit declaratiilor femeii, Alin, fiul acesteia, este de doi ani in orchestra folclorica a Palatului Copiilor, insa nu a mai plecat vineri dimineata in turneul de la Arad, suparat fiind ca a primit o partitura noua cu putin timp inainte de plecarea din Iasi.

"De cand am aflat de tragedie mi s-au taiat genunchii si de atunci nu mai reusesc sa respir. Nu imi vine a crede. E o adevarata tragedie. Baiatul meu a renuntat in ultimul moment sa plece, pentru ca i-a fost schimbata partitura chiar inainte de plecare. Baiatul nu a crezut ca reuseste sa invete si a refuzat sa plece de teama sa nu se faca de rusine", a declarat printre lacrimi Mihaela Cineparu.

Alin, fiul acesteia, este si el sub stare de soc. El refuza sa creada ca dascalul care i-a indrumat pasii in viata nu mai exista iar colegii sai au fost raniti.

"Toata lumea imi spune ca sunt norocos si ca Dumnezeu m-a ajutat. Desi am aflat de domnul profesor (Catalin Pop n.red.) ca a murit, am refuzat sa cred acest lucru. Am tot sperat sa fie printre raniti. Nu pot sa cred ca a murit cineva", a spus elevul, el fiind vizibil socat de tragedie.

FILMUL ACCIDENTULUI

A fost vinerea neagra pentru familiile si cunoscutii celor care si-au pierdut viata ieri, in cumplitul accident de pe DN1. Autocarul plin cu copii plecase de la Iasi si urma sa ajunga la Arad, insa in Brasov, intr-o curba, s-a lovit de un parapet si s-a rasturnat.

La Palatul Copiilor din Iasi, colegii si elevii i-au facut altar de lumanari si l-au plans pe profesorul decedat. Oamenii legii au deschis o ancheta, iar cercetararile au inceput la sediul firmei de transport.

Catalin Pop era profesor de muzica la Palatul Copiilor din Iasi si conducatorul ansamblului de copii, Hora Moldovei. Impreuna cu elevii, trebuia sa ajunga la Arad, la un concurs de dansuri populare, insa drumul i-a fost curmat. Vineri seara, cunoscutii l-au plans si si-au amintit cu drag de cel ce le-a fost coleg si dascal.
Barbatul avea 42 de ani, iar ieri era insotit de fiica lui, care a fost si ea ranita in accident.

Printre victime se numara si cei doi soferi ai autocarului, dar si un baiat de 20 de ani, cel mai tanar dintre cei decedati . Ranitii, in total 26 - conform Ministerului Sanatatii - au fost transportati la mai multe spitale din Brasov.

De cealalta parte, insa, autoritatile din Iasi au avut ieri o zi plina. Oamenii legii au demarat o ancheta pentru a vedea daca exista nereguli in ceea ce priveste organizarea excursiei, dar si daca cei de la firma de transport au vreo vina.
Primele intrebari in acest caz au inceput deja sa apara. Conform Registrului Auto Roman, autocarul avea autorizatie de circulatie pentru 25 de locuri. Politistii spun ca inauntru erau adaugate ilegal alte doua banchete, iar capacitatea vehiculului era depasita.

Se pare in momentul de fata ca, desi firma care a semnat contractul cu Palatul Copiilor Iasi pentru deplasarea acestui grup de 33 de copii, nu ar fi respectat numarul de locuri din microbuzul respectiv.

Directoarea Palatului Copiilor din Iasi sustine ca in total, in autocar se aflau 28 de persoane plus 1, adica 25 de copii, doi profesori insotitori si doi soferi.

In urma anchetei, urmeaza sa se stabileasca exact numarul pasagerilor din autocar dar si cine se face vinovat de accident.

Numai anul acesta in tara au avut loc 13 accidente in care au fost implicate microbuze sau autocare.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Tag-uri: accident, microbuz, iasi, elevi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (8)  
www.candipharm.com,  13.12.2022 15:31

canadian pills pharmacy http://www.candipharm.com/

   
uhlucu,  06.05.2022 09:05

hcq malaria fda hydroxychloroquine

   
tadalafil generic,  08.06.2021 20:19

tadalafil powder suppliers tadalafil dosage bodybuilding tadalafil blood pressure

   
johhnyFox,  13.07.2017 00:34

57ux7l9xpsxwzq3rp3 google google nmdv8tkhpmogves33v

   
johhnyFox,  12.07.2017 00:28

283h7lvhbxj65rlx2o google google zwk6ybpkpdmj9k2kko

   
JerryKah,  05.07.2017 12:37

7fwddsacvxr2f4jb6g google google f7yn9owvajtkivcaa0

   
JerryKah,  03.07.2017 04:09

6vgczbhplwmujbbk9o google google fej90yq3qdji0bzo9b

   
DorothyAnick,  15.02.2017 10:47

wh0cd376489 generic cialis tadalafil uk

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii