A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715785670.1009.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Postasii au strigat in fata Prefecturii Iasi: "Ne promit marea cu sarea si conduc aiurea tara!"
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-08-2012, ora 15:14

Postasii au strigat in fata Prefecturii Iasi: "Ne promit marea cu sarea si conduc aiurea tara!"

Articol de Anca Gabriela Cretu

Astazi, intre orele 14.00 si 15.00, 60 de salariati ai Postei Romane si-au strigat nemultumirile in fata Prefecturii Judetului Iasi. Acestia cer plata orelor suplimentare, acordarea concediilor de odihna pentru anul trecut, plata sporului pentru cumulul de functii si aprobarea trecerii la o clasa superioara de salarizare pentru 5000 de angajati.

Protestarii resping noua politica de conducere a Ministerului Comunicatiilor si Societatilor Informationale (MCSI) si cer eliminarea noilor masuri de restructurare a Postei Romane.

Motivele pentru care astazi ne manifestam se rezuma la ingrijorarea noastra fata de prezent, fata de mentinerea locurilor de munca, faptul ca avem un management sub orice critica, care vizeaza doar disponibilizarile de personal si care ar putea fi realizat si de factorii postali de la “Cuca-Macaii”. Vrem sa fim chemati la dialog, pentru ca se incalca contractul colectiv de munca. Saptamana trecuta, Ministerul Comunicatiilor, impreuna cu Posta Romana a incheiat un acord cu FMI, care obliga Posta Romana sa reduca fondul de salarii cu 20%. Nu poti eficientiza o institutie ca Posta Romana, prin disponibilizari. Nici nu mai stiu de cand nu ne-au mai fost platite orele suplimentare”, s-a plans liderul Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania, filiala Iasi, Elena Barlescu.

Postasii contesta : eliminarea sporului de fidelitate, reducerea cu 50% a primei de vacanta, restructurarea retelei postale din mediul rural, eliminarea majorarii salariului la o clasa de salarizare o data la 3 ani, reducerea cu 50% a numarului de tichete de masa si aplicarii normarii personalului.

„Cei care ne conduc au desfiintat directiile regionale, in conditiile in care, noi le-am aratat disponibilitatea si am fost de acord cu redimensionarea personalului, dar nu la modul desfiintarii. Colegii mei nu mai primesc, nici macar adeverintele. Au fost mai multe cazuri cand, postasii nu s-au putut externa din lipsa adeverintei de salariat. Posta e acum pe „butuci”. Luna trecuta au plecat 60 de salariati”, a adaugat liderul Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania, filiala Iasi.

Elena Barlescu a indemnat protestatarii sa vina la Bucuresti pe 11 septembrie la miting-ul organizat in Piata Constitutiei, in fata Ministerului Comunicatiilor.

Foto: gorjexclusiv.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii