A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713603226.4684.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

“Porti deschise permanent” la USAMV Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
17-02-2014, ora 11:47

“Porti deschise permanent” la USAMV Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” din Iasi (USAMV) promoveaza un altfel de concept de informare a elevilor interesati de oferta educationala propusa pentru admiterea in aceasta institutie de invatamant superior. “Porti deschise permanent” doreste eliminarea barierelor institutionale si deschiderea catre tinerii care vor sa devina studenti ai USAMV Iasi.

Cu o programare telefonica, elevii viziteaza obiectivele importante ale instiutiei si primesc informatii referitoare la oferta academica de la persoane abilitate din USAMV.

Programul unui tur in Universitate cuprinde: vizualizarea 3D a modelelor dezvoltate in cadrul Centrului de Vizualizare Avansata – 3D, vizitarea bibliotecii, consultatii demonstrative in clinicile de medicina veterinara, lectii de peisagistica, vizitatea Biobazei, a fermei “V. Adamachi”, a laboratoarelor stiintifice si de cercetare (“Fizica solului”, laboratorul de analize pentru plante si sol). “Turul universitar” poate fi efectuat in functie de disponibilitatea tinerilor si a cadrelor didactice, iar pentru buna organizare a actiunii este necesara doar o programare telefonica la Biroul de Promovare si Imagine.

Din experienta ultimilor ani, in turul Universitatii, atat elevii cat si profesorii s-au aratat a fi incantati de dotatea laboratoarelor, de Aula Magna “Haralamb Vasiliu” si biblioteca. In topul aprecierilor s-a aflat Centrul de Vizualizare Avansata, unde tinerii au avut posibilitatea sa vada cum se poate studia cu ajutorul tehnicilor inovative din domeniul IT. Elevii si-au manifestat interesul pentru consultatiile demonstrative din clinicile de medicina veterinara, dar si pentru Biobaza aflata in administrarea Facultatii de Zootehnie. Nu mai putin importanta pentru elevi a fost si baza sportiva, a carei dotare i-a impresionat de fiecare data.

De exemplu, anul trecut, peste 2000 de elevi din toate judetele Moldovei s-au bucurat de turul universitar propus de USAMV Iasi, numai in saptamana “Scoala Altfel”. In total, pe parcursul intregului an , pragul universitatii, in cadrul proiectului “porti deschise permanent” a fost trecut de peste 3500 de elevi.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii