A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716042432.1946.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ponta si Filat anunta ca gazoductul Ungheni-Iasi va fi operational in 2013
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-07-2012, ora 06:01

Ponta si Filat anunta ca gazoductul Ungheni-Iasi va fi operational in 2013

Articol de Madalina Irimia

Premierul roman Victor Ponta si cel moldovean, Vlad Filat, au semnat la Chisinau, un acord de colaborare in domeniul securitatii energetice.

Potrivit acordului, Romania si Republica Moldova vor fi interconectate atat in ce priveste furnizarea de gaz, cat si cea de energie electrica.

Pana la sfarsitul lui 2013, va fi dat in exploatare gazoductul Iasi-Ungheni. Acesta va permite livrarea de gaze in ambele directii. Astfel, din 2013, Republica Moldova va putea importa gaze naturale si din Romania.

Valoarea proiectului este de 20 de milioane de euro, banii fiind oferiti de Comisia Europeana.

De asemenea, cei doi premieri au stabilit ca Romania si Moldova sa colaboreze si in ce priveste alimentarea cu energie electrica. Doua linii electrice vor travesra Prutul pana la sfarsitul acestui an: Suceava-Balti de 400 kV si linia electrica Falciu-Gotesti de 110 kV.

"Personal sunt bucuros ca am ajuns sa semnam aceasta declaratie comuna care stabileste si termenii concreti in vederea implementarii proiectului din domeniul energetic, ceea ce urmeaza sa asigure securitatea energetica a Republicii Moldova", a declarat premierul moldovean, Vlad Filat.

Totodata, ministrii Educatiei roman si cel moldovean au semnat un protocol de colaborare pentru anii de invatamant 2012-2013, 2013-2014 si 2014-2015.

Premierul Vlad Filat a aratat ca in urma acestui protocol 5.000 de tineri din Republica Moldova vor beneficia de conditii pentru a face studiile in Romania.

"Eu vreau ca acesti tineri, facand carte in Romania, sa revina acasa sa contribuie la modernizarea si edificarea Republicii Moldova", a adaugat Vlad Filat.

Sursa: ziare.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii