ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
12-08-2015, ora 09:03

Pompierii voluntari se intrec la Iasi. La concurs participa 15 echipaje de pompieri voluntari din toata tara

Articol de Madalina Irimia
Pompierii voluntari din intreaga tara se intrec in aceste zile la Iasi. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta organizeaza etapa nationala a concursurilor serviciilor voluntare si private de pompieri. Iar la festivitatea de primire a participat inclusiv adjunctul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

15 echipaje de pompieri voluntari s-au aliniat marti la start, pe stadionul Emil Alexandrescu din Iasi. Este primul an in care etapa nationala a concursului destinat serviciilor voluntare de urgenta se organizeaza in capitala Moldovei. Iar asta pentru ca anul trecut castigatori au iesit pompierii voluntari din comuna ieseana Lespezi.

"Anul acesta am venit tot cu gandul de a castiga. Ne-am pregatit foarte mult si speram ca si munca noastra sa fie rasplatita cu locul 1," a spus Vasilica Minciuna, sef Servicii Voluntare pentru Situatii de Urgenta Lespezi.

Lazar Ioan, primar Lespezi: "Sunt mandria noastra. Avem o echipa de 26 de voluntari, am si cinci oameni angajati permanent, am 3 soferi, am cadru tehnic, am sef de serviciu."

Ajutorul pompierilor voluntari este nepretuit, spun sefii Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta. Tocmai de aceea, cei care vor urca pe podium vor fi rasplatiti cu echipamente performante.

Gheorghita Ciuciudau, pompier voluntar: "meseria mea este cu totul alta, sunt inginer de meserie. Sunt doar voluntar, imi place sa ajut cand e nevoie de mine si, daca sunt solicitat, nu dau niciodata inapoi."

"Sunt organizate in zona societatii civile, deci in zona localitatilor, in zona comunitatilor atat rurale, cat si urbane. Constituie elementul care intervine in momentul in care se produce un eveniment. Este prima interventie care se asigura," a explicat colonel Eugen Visan, adjunct al IGSU.

La linia de start s-au aliniat 15 echipaje de pompieri voluntari. Membrii echipajelor vor arata pe parcursul a trei probe practice ca au deprinderile necesare interventiilor in situatii de urgenta.

Colonel Dan Iamandi, inspector sef al ISU Iasi: "ne dorim ca la sfarsit sa castige lotul cel mai bun si concursul sa se desfasoare fara evenimente."

Premierea echipajelor castigatoare va avea loc astazi.
     
Tag-uri: iasi, concurs, pompieri, isu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii