ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-09-2014, ora 14:10

Politstii de frontiera ieseni au retinut un cetatean din Turmekistan la malul Prutului

Articol de Ana-Maria Onofrei

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti- ITPF Iasi au depistat si retinut un cetatean din Turkmenistan care intentiona sa intre ilegal in Romania.

In data de 2 septembrie, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti au fost informati telefonic de catre autoritatile de frontiera din Republica Moldova despre faptul ca au observat o persoana care se indrepta inot spre teritoriul Romaniei.

A fost declansata o actiune specifica, in urma careia politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti au depistat, la scurt timp, pe malul raului Prut, pe directia localitatii de frontiera Frumusita, persoana in cauza. Lucratorii nostri au procedat la interceptarea si legitimarea acesteia si au constatat ca aceasta nu are documente de identitate asupra sa si nu vorbeste limba romana.”, au declarat reprezentantii ITPF Iasi.

In vederea stabilirii identitatii si efectuarii cercetarilor persoana a fost condusa la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti.

In urma verificarilor specifice efectuate impreuna cu autoritatile de frontiera din R. Moldova si din declaratiile barbatului, politistii au stabilit ca acesta este un cetatean din Turkmenistan, in varsta de 44 de ani, care a trecut inot raul Prut cu intentia de a intra ilegal in Romania, urmand ca ulterior sa se deplaseze in Germania in vederea gasirii unui loc de munca.

Politistii de frontiera au intocmit persoanei dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de „trecere frauduloasa a frontierei de stat”, iar la finalizarea cercetarilor a fost predata autoritatilor de granita ale statului vecin in baza acordurilor in vigoare.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii