ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-04-2015, ora 09:41

Politistii ieseni lanseaza campania „Si tu poti deveni politist!”

Articol de Cristian Amariei
Politia Romana desfasoara o ampla campanie de promovare a profesiei de politist in randul liceenilor, intitulata „ Si tu poti deveni politist!”

Inspectoratul de Politie Judetean Iasi, prin intermediul politistilor din cadrul Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, Serviciului Resurse Umane si Serviciului de Ordine Publica deruleaza campania “Si tu poti deveni polistist!” in toate liceele din judetul Iasi, promovand in randul liceenilor profesia de politist si oferta educationala a unitatilor de invatamant specializate – scolile de agenti de politie si Academia de Politie “A. I. Cuza” Bucuresti.

Campania este initiate de Politia Romana si se desfasoara in perioada aprilie – iunie si octombrie – decembrie 2015.

De la demararea campaniei, 1664 de elevi din clasele a XI- a si a XII-a din 32 de unitati de invatamant liceal din judetul Iasi s-au intanit cu politistii pentru a fi informati in legatura cu oferta educationala si modalitatea prin care pot deveni politisti.

Au fost prezentate aspecte legate de abilitatile necesare unui politist, misiunile la care va participa in aceasta calitate, oportunitatile oferite de statutul de elev/student al unitatilor de invatamant ale M.A.I. , inclusiv cele din punct de vedere social (asigurarea cazarii, mesei, echipamentului, asistentei medicale gratuite si asigurarea unui loc de munca sigur la absolvire).

Elevii au fost informati despre programa scolara, dotarile institutiilor de invatamant, alinierea acestora la standardele U.E., conditiile de recrutare, inscriere si admitere.
Elevii au vizionat si un film realizat la scoala de Agenti de Politie “Septimiu Muresan” din Cluj Napoca, o institutie care functioneaza dupa cele mai inalte standarde europene, avand conditii excelente de pregatire a elevilor.

Elevii interesati de profesia de politist au fost incurajati sa se pregateasca din timp pentru o eventuala admitere la una dintre unitatile de invatamant ale M.A.I..
Politistul este un functionar public civil, cu statut special, inarmat, ce poarta, de regula, uniforma si exercita atributiile stabilite prin lege.

Exercitarea profesiei de politist, implica prin natura sa, indatoriri si riscuri deosebite. Profesia poate fi exercitata doar de catre persoanele care au dobandit aceasta calitate, in conditiile legii.

Institutiile de formare profesionala initiala ale Ministerului Afacerilor Interne sunt Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” si scolile postliceale.

Academia este o institutie de invatamant superior acreditata, din reteaua de stat. Face parte din categoria universitatilor de educatie si cercetare, desfasoara activitati de invatamant superior, organizate prin programe de studii universitare de licenta, de studii universitare de masterat si de studii universitare de doctorat, in domenii si specializari acreditate, precum si alte forme de pregatire, de perfectionare si specializare.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii