ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
26-05-2015, ora 11:51

Politistii ieseni, in actiune la trecerile la nivel cu calea ferata. S-au dat zeci de amenzi

Articol de Cristian Amariei
In cursul zilei de 25 mai, politistii rutieri, impreuna cu cei de la ordine publica si de la transporturi, au organizat si desfasurat o actiune, pentru depistarea conducatorilor de autovehicule care nu respecta regulile rutiere instituite in zona trecerilor la nivel cu calea ferata, avandu-se in vedere si alte cauze generatoare de accidente.

In cadrul actiunii au fost aplicate 161 sanctiuni contraventionale, dintre care 18 pentru nerespectarea regulilor de trecerea la nivel cu calea ferata, iar 143 pentru alte abateri rutiere. Au fost retinute in vederea suspendarii 15 permise de conducere, dintre care 9 pentru neoprirea la trecere la nivel cu calea ferata cand barierele sunt coborate sau in curs de coborare sau cand semnalele rosii si/sau sonore sunt in functiune.
Un barbat de 59 de ani, din Iasi, in timp ce conducea un auto pe strada Sergent Grigore Ioan, din Iasi, nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferata, din dreptul B.J.A.T.M., desi semnalele acustice si luminoase erau puse in functiune. Persoana in cauza a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 877,5 lei, si s-a procedat la retinerea permisului de conducere in vederea suspendarii pentru o perioada de 90 de zile.

Un alt barbat, de 32 de ani, din Rep. Moldova, in timp ce conducea un auto pe sos. Iasi-Tomesti, la trecerea la nivel cu calea ferata, a efectuat manevra de depasire a coloanei de autovehicule oprite la culoare rosie a semaforului aflat in functiune. A fost sanctionat cu amenda in valoare de 390 de lei, pentru incalcarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 si s-a procedat la retinerea permisului de conducere in vederea suspendarii pentru o perioada de 30 de zile.

Foto: cugetliber.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii