ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
22-12-2014, ora 09:40

Politistii ieseni atrag atentia asupra consumului de alcool de sarbatori

Articol de Cristian Amariei
Ca in fiecare an, Craciunul si Revelionul reprezinta pentru romani momente pentru a se intalni cu cei dragi, cu rude indepartate sau cu prieteni. De multe ori cu ocazia acestor intalniri se consuma bauturi alcoolice, si nu putine au fost cazurile in care s-a intrecut limita.

De obicei, in aceasta perioada a Sarbatorilor de Iarna consumul de licori bahice creste, iar riscul de a fi implicat intr-o agresiune, fie ca agresor, fie ca victima este mult mai mare. Trebuie reamintit efectul acestui drog legal– alcoolul – te face sa nu mai distingi corect care este realitatea si totodata sa reactionezi violent fata de rude sau persoane pe care in urma cu un minut le considerai prietene.

„De mentionat ca in ceea ce priveste mediul rural, consumul de bauturi alcoolice se intalneste in majoritatea infractiunilor comise cu mare violenta. Un alt aspect care dorim sa il scoatem in evidenta il reprezinta alcoolul la volan. E bine sa se stie ca la fiecare al cincilea delict de circulatie intervine alcoolul. Actiunea alcoolului asupra sistemului nervos este nefasta la conducatorii auto obositi, la cei care sufera de astenie nervoasa si la cei care consuma medicamente, mai ales sedative.”, a declarat comisar sef Madalin Taranu, din cadrul IPJ Iasi.

Politia avertizeaza conducatorii auto si ii sfatuieste sa evite consumul de bauturi alcoolice atunci cand stiu ca urmeaza sa se urce la volan. Legea prevede sanctiuni aspre pentru cei care sunt depistati. Chiar daca este Craciunul, politistii nu vor da dovada de indulgenta in astfel de cazuri.

Ganditi-va ca alcoolul nu este prietenul dumneavoastra, chiar daca va face sa va simtiti bine. Nu stricati farmecul acestor clipe frumoase si ganditi-va ca Sarbatorile de Iarna trebuie petrecute intr-o atmosfera de bucurie asa cum se merita sa intampinam noul an.

Foto: foostory.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii