ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
20-12-2013, ora 13:50

Politistii ieseni actioneaza in forta: peste 700 de cadre, la datorie de sarbatori

Articol de Alexandra Stefanescu

Politistii ieseni vor actiona zilnic, in perioada Craciunului si Anului Nou, pentru ca zilele de sarbatoare sa fie petrecute in siguranta

In perioada 24 decembrie 2013 - 4 ianuarie 2014, pentru ca zilele de sarbatoare sa se desfasoare in conditii de siguranta, 760 de politisti vor actiona pentru prevenirea si combaterea oricaror evenimente care pot afecta linistea cetatenilor si sunt pregatiti sa intervina atunci cand sunt sesizati cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul politistilor care vor actiona zilnic, 580 sunt politisti de ordine publica, 58 politisti de la rutiera si 42 de la celelalte structuri, respectiv: politia transporturi, investigatii criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi si substante periculoase, precum si lucratori de interventie rapida. De asemenea, 80 de politisti vor constitui rezerva, fiind pregatiti sa intervina daca situatia impune.

Astfel, se va actiona pentru mentinerea climatului de ordine si siguranta publica in localitatile unde vor avea loc manifestari de amploare specifice sarbatorilor de iarna, precum si organizarea de actiuni specifice de ordine publica si siguranta rutiera, in scopul prevenirii si combaterii oricaror evenimente care pot perturba ordinea si linistea publica.

Se va realiza o prezenta activa a politistilor rutieri, pe principalele artere de circulatie, cu accent in zonele cunoscute cu risc rutier si in intervalul orar cu valori ridicate de trafic.

Sunt intensificate actiunile in cooperare cu personalul Directiei Silvice Iasi, pentru prevenirea si combaterea fenomenului infractional si contraventional din domeniul silvic, respectiv sustragerea de material lemnos, taierea si comercializarea ilegala a brazilor, prevenirea si combaterea braconajului cinegetic.

Vor continua actiunile pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind importul,

De asemenea, continua controalele impreuna cu Directia Sanitar Veterinara Iasi in pietele agroalimentare si in centrele comerciale, pentru verificarea modului de depozitare, transport si valorificare a produselor din carne, in scopul asigurarii respectarii cadrului legal si prevenirea/combaterea faptelor ce ar putea afecta sanatatea populatiei.

I.P.J. IASI VA RECOMANDA:

- In locurile publice, la piata, in magazine, aveti grija de bunurile dumneavoastra! Nu va lasati copiii nesupravegheati si nu le permiteti sa poarte cheia locuintei la vedere!

- Nu consumati in exces bauturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi inlesnita de consumul de alcool!

- La cumparaturi, locul cel mai sigur pentru pastrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentatiei!

- Nu va lasati amagiti de vanzatorii de ,,chilipiruri”, de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafacute, fie provin din savarsirea unor infractiuni!

- In mijloacele de transport in comun, dati dovada de vigilenta si atentie fata de conduita persoanelor de langa dumneavoastra!

- Tineti, pe cat posibil, bagajul asezat in fata dumneavoastra!

- In tren, nu lasati bagajele nesupravegheate, nici pentru perioade scurte de timp!

- Nu consumati bauturi alcoolice, sucuri sau cafea, de la persoane necunoscute!

- Nu incredintati bunurile personale si bagajele unor persoane necunoscute!

- La plata legitimatiilor de calatorie, nu expuneti la vedere intreaga suma de bani pe care o aveti la dumneavoastra!

- Evitati transportarea unor sume mari de bani sau valori daca nu va luati masuri de siguranta corespunzatoare!

- Cereti sa vi se prezinte, si verificati cu atentie, legitimatiile persoanelor care isi declina calitati oficiale, retineti numele acestora si institutia din care fac parte!

- Daca pe timpul calatoriei luati cunostinta despre savarsirea vreunei infractiuni, sesizati de indata politia transporturi din statiile de cale ferata si trenurile de calatori!

Atentie! In preajma Sarbatorilor de Iarna, raufacatorii pot profita de buna-credinta a cetatenilor si pot fura din locuintele ale caror usi le sunt deschise sau din locuintele pe care le gasesc descuiate.

- Acordati maxima atentie persoanelor care suna la usa dumneavoastra sau pe care le introduceti in casa!

- Obisnuiti copiii sa nu deschida usa nimanui in lipsa dumneavoastra, sa nu tradeze ca sunt singuri in casa!

- De asemenea, in aceasta perioada, parintii sunt rugati sa supravegheze copiii cu atentie sporita deoarece acestia sunt expusi accidentelor survenite in urma folosirii necorespunzatoare a obiectelor de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice.

POLITIA IESEANA recomanda cetatenilor care opteaza pentru alegerea unui pachet de servicii turistice de pe internet verificarea temeinica a ofertei respective (existenta unitatii de cazare in zona respectiva, hotel, pensiune etc., autenticitatea agentiei de turism care ofera respectivele destinatii turistice), intrucat „ofertele tentante” nu sunt intotdeauna si reale.

     
Tag-uri: politie, sarbatori, iarna, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii