ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
30-03-2016, ora 08:54

Politia Locala Iasi, in actiune pentru mentinerea curateniei orasului

Articol de Madalina Irimia
Avand in vedere demararea campaniei de curatenie de primavara, politistii locali au actionat in cartierele din municipiu Iasi, in vederea mentinerii curateniei, identificarii locatiilor nesalubrizate, a zonelor verzi care necesita toaletare, a punctelor gospodaresti ce trebuie reamenajate, a terenurilor virane care trebuie imprejmuite si igienizate, precum si informarea persoanelor fizice si juridice cu privire la obligatiilor ce le revin, conform prevederilor prevederilor legale in vederea asigurarii unui oras curat.

De asemenea, Asociatiile de proprietari au fost informate cu privire la necesitatea de a se implica activ in gospodarirea spatiilor pe care le administreaza.

In acelasi context, o atentie sporita a fost acordata pietelor agroalimentare si zonelor limitrofe, ocazie cu care s-a actionat impreuna cu S.C. Salubris S.A. si S.C. Ecopiata S.A., pentru ridicarea deseurilor depozitate pe domeniul public.

In acest sens, in urma centralizarii informatii obtinute, problemele administrative identificate vor fi inaintate institutiilor cu atributii in solutionarea acestora.

Persoanele care in perioada 21 - 27 martie 2016 nu s-au conformat dispozitiilor primite au fost sanctionate contraventional, fiind aplicate 14 sanctiuni contraventionale cu valori cuprinse intre 360 si 2.500 lei, pentru aruncarea sau depozitarea diferitelor deseuri sau materiale pe domeniul public, conform H.C.L.M. Iasi nr. 172/2002, privind gospodarirea si mentinerea curateniei pe raza municipiului Iasi si au fost aplicate patru amenzi contraventionale cu valori cuprinse intre 3.000 si 6.000 lei, pentru depozitarea diferitelor deseuri pe domeniul public, fapt ce duce la degradarea mediului inconjurator, conform OUG nr. 195 / 2005, privind protectia mediului.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii