A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714172261.9968.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Pogromul din 1941, comemorat la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-06-2016, ora 09:15

Pogromul din 1941, comemorat la Iasi

Articol de Cristian Amariei
Primarul Mihai Chirica si viceprimarii Gabriel Harabagiu si Radu Botez au participat as la evenimentele organizate ieri cu ocazia comemorarii a 75 de ani de la Pogromul de la Iasi.

La ceremonia oficiala, care a avut loc la cimitirul evreiesc din Pacurari, au mai participat reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale si Guvernului Romaniei, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Excelenta Sa Hans Klemm, Ambasadorul Israelului in Romania, Excelenta Sa Tamar Samash, si reprezentanti ai evreilor din toata lumea.

„Ne adunam in luna iunie, ori sub bataia soarelui, ori sub bataia ploii, dar de fiecare data sub povara lacrimilor. Ne adunam pentru a ne aduce aminte de ceea ce s-a intamplat in 1941. Tristetea a daunuit mereu in astfel de momente. Lucrurile se vor indrepta spre calea cea buna atunci cand vom reusi sa aflam de ce s-a intamplat acea oroare. Oameni nevinovati, luati de la locul de munca, din paturi sau de pe strada, si ucisi fara mila. De ce s-a intamplat asta? Probabil cand vom afla raspunsul la aceasta intrebare vom sti ce trebuie sa nu mai facem pentru ca lucrurile sa nu se mai repete. Pana atunci suntem obligati de istorie, de memoria celor care au murit, sa pastram amintirea si sa privim acel moment ca pe un moment trist pentru intreaga comunitate. Pentru comunitatea ieseana, prezenta evreilor printre noi este un moment de placere, ca intr-o familie, care trebuie sa ramana strans unita. Iesenii trebuie sa ii respecte pe cei care au trait aici, dar mai ales pe cei care vor sa traiasca aici”, a afirmat Mihai Chirica.

La final cei prezenti au depus coroane de flori la mormintele evreilor care au fost ucisi in urma cu 75 de ani.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii