A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716020741.3507.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

"Pietarii" isi vor prezenta marfa printr-un afisaj standard, conceput de primaria Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-08-2012, ora 15:03

"Pietarii" isi vor prezenta marfa printr-un afisaj standard, conceput de primaria Iasi

Articol de Anca Gabriela Cretu

Cartonasele pe care erau scrise cu litere de-o schioapa numele si pretul produsului vor disparea in curand din piete. Conducerea Primariei Iasi lucreaza in aceste zile la conceperea unui afisaj standard, prin care cumparatorii din piete sa afle toate informatiile despre produsul pe care intentioneaza sa il cumpere.

In pietele Alexandru cel Bun si Nicolina vrem sa reglementam in perioada urmatoare afisajul din fata fiecarei tarabe. Oamenii trebuie sa stie de la cine cumpara. Pretul si zona de provenienta a produsului trebuie sa fie cunoscute. Afisajul standard va curprinde: denumirea societatii, CUI, denumirea, calitatea si pretul produsului. Analizam implicatiile financiare la nivelul celor doua piete si in perioada urmatoare, pana la sfarsitul lunii vom implementa noua masura. Cei care refuza sa amplaseze afisajul standard in fata tarabei, li se va rezilia contractul de inchiriere al spatiului”, a anuntat viceprimarul municipiului Iasi, Marius Danga.

In plus, reprezentantii primariei impreuna cu inspectorii Directiei Sanitar Veterinare (DSV) si cu cei ai Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) vor sa verifice saptamana viitoare legalitatea desfasurarii activitatii comerciantilor din piete.

In cadrul Consiliul Consultativ pentru Protectia Consumatorului, sefii institutiilor abilitate au solicitat echilibrarea comportamentelor, din punct de vedere legal, fata de producatorii de alimente si fata de comercianti. De cele mai multe ori, producatorii agricoli nu emit bon fiscal, in timp ce comerciantii sunt obligati sa faca acest lucru. Saptamana urmatoare va avea loc un control coordonat de DSV, Garda Financiara si ITM prin care se vor verifica, de exemplu, statutul celor care vand (daca sunt angajati)”, a adaugat Danga.

Foto: evz.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii