A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716172552.1796.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Petru Movila despre regionalizare: “Iasul trebuie sa-si recapete statutul de odinioara pentru ca a fost si este centrul cultural, religios si academic al Moldovei”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
26-02-2013, ora 16:37

Petru Movila despre regionalizare: “Iasul trebuie sa-si recapete statutul de odinioara pentru ca a fost si este centrul cultural, religios si academic al Moldovei”

Articol de Diana Dumitriu

Deputatul PDL Petru Movila crede ca regionalizarea va fi un pericol de pierdere a puterii certe actuale, ”mai ales in conditiile in care USL nu are curajul sa stabileasca un singur oras capitala regionala, un oras care sa fie centrul administrativ”.

Asistam la o realitate neobisnuita pentru perioada postdecembrista. USL, beneficiind de un capital electoral cum n-a mai avut nici o alianta politica ajunsa la guvernare in ultimii 23 de ani, vrea sa-si impuna propriile proiectele fara sa aiba nicio durere de cap. Un astfel de proiect, extrem de important de altfel este regionalizarea Romaniei. Ani de zile am auzit marii lideri de astazi ai USL cum au blamat regionalizarea si cum au spus ca aceasta schimbare nu este nimic altceva decat un moft politic, girat de Traian Basescu sau de Emil Boc, un proiect scris cu dedicatie pentru membrii de partid”, spune Petru Movila.

Liderul filialei municipale Iasi a PDL spune ca unul dintre sustinatorii actuali ai proiectului de regionalizare in varianta Dragnea este chiar ministrul Relu Fenechiu, cel care in 2011, ”atunci cand Emil Boc a readus in prim-plan regionalizarea, spunea sus si tare ca Traian Basescu si PDL sunt disperati sa faca regionalizarea, ca au plecat de la 8 judete si au ajuns sa faca 18”.

El a reamintit ca in timpul campaniei electorale din noiembrie 2012, a fost dat publicitatii Manifestul pentru Iasi. Primul punct era Iasi, capitala regionala, pentru ca ”Iasul trebuie sa-si recapete statutul de odinioara si pentru ca Iasul a fost si este centrul cultural, religios si academic al Moldovei”. Movila subliniaza ca pe atunci atat Gheorghe Nichita, primarul Iasului cat si Relu Fenechiu, actualul ministru al Transporturilor au spus, la unison, ca singura capitala a Moldovei este Iasul”.

Astazi, stimati colegi, observam ca USL, folosindu-se de majoritatea de 70%, face regionalizare in interesul membrilor de partid PSD si PNL, cu zeci de capitale, fiecare gajata deja unui uselist. Ce sa mai intelegem din noua harta a Romaniei, decat faptul ca uselistii care lucreaza la proiectul regionalizarii s-au inspirat de la chinezi si au decis ca e momentul ca si aici, la noi, in Romania, fiecare oras sa fie buricul pamantului, fara a se mai sti cine si ce atributii are si mai ales, cine raspunde pentru viitoarele gafe? Minciuna si demagogia USL, impanate de procentul majoritatii, le permite acestora sa schimbe principiile si regulile de la o zi la alta. Regulile blamate in urma cu doi ani de zile, acum nu numai ca sunt potrivite pentru actualul proiect dar sunt si supradimensionate”, mai spune deputatul PDL Petru Movila.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Ionut,  26.02.2013 17:24

http://www.frontpress.ro/2013/02/de-ce-regionalizare-lui-victor-ponta-este-un-esec-administrativ.html

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii