ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
19-02-2013, ora 12:57

Petru Movila: “Decizia luata astazi de catre Consiliul Local marioneta a indatorat iesenii cu alte 7 milioane Euro”

Articol de Diana Dumitriu

Deputatul Petru Movila, liderul filialei municipale a PDL Iasi, considera ca decizia luata astazi ”de catre un Consiliul Local marioneta”, nu face altceva decat sa voteze mecanic propunerile primarului Nichita, a indatorat iesenii cu alte 7 milioane euro.

El spune ca dupa creditul Dexia, de pe urma caruia iesenii vor plati rate pana in 2030 si dupa ce Guvernul ne-a majorattaxele cu 16 la suta la inceputul acestui an, acum sunt obligati sa mai suporte inca o datorie de 29 milioane lei.

Petru Movilada vina pentru aceasta decizie luata in detrimentul iesenilor atat Guvernului Ponta cat si primarului PSD Gheorghe Nichita.

Dupa ce Ponta a trecut peste principiul autonomiei locale, anuntand ca administratia locala care nu mareste impozitele nu va primi bani de la buget, acum Guvernul obliga municipalitatea sa-si achite datoriile pe care le inregistreaza la acest moment. Drept urmare, Primaria Iasi trebuie sa stinga datorii de peste 29 milioane lei, arierate acumulate in timp din cauza managementului defectuos, a cheltuirii ineficiente a banilor publici si a lipsei de performanta, calitati cu care edilul Nichita se lauda in mod constant in ultimii opt ani. Si astfel, pentru ca Guvernul a dat o ordonanta care a scos la iveala cat de prost a fost administrat bugetul orasului, de astazi inainte, iesenii sunt obligati sa scoata bani din buzunar ca sa acopere faptul ca primarul nu se pricepe sa lucreze cu cifre decat atunci cand sunt in favoarea sa”, spune Petru Movila.

Democrat liberalul spune ca desi pana acum s-au accesat fonduri europene si s-au facut imprumuturi, in prezent avem un oras din care nu a mai ramas decat renumele, ”invadat de gropi pe care trebuie sa le unim doua cate doua si unde plombatul este ridicat la grad de arta, un oras-santier, unde nimic nu se termina si unde se taie si ultimii copaci care opreau praful sa ne acopere cu totul”.

In USL Iasi nimic nu-i sigur, inafara de minciuna si demagogia pe care o servesc, in fiecare zi, unui judet intreg. Cine garanteaza ca este momentul sa mai obtii inca un imprumut de 29 milioane lei? Incasarile la bugetul local sunt in continuare pe minus iar Iasul a ajuns sa fie amanetat la banci si la stat din cauza grandorii si narcisismului de care sufera un singur om, care, din nefericire, a mai castigat un mandat. Ca sa accept viziunea lui, ar fi trebuit ca, la acest moment, sa vedem o schimbare radicala in bine a Iasului sau macar sa avem certitudinea faptului ca banii din toate aceste imprumuturi au fost folositi cu cap si corect. Prea putini sunt iesenii care pot spune ca sunt martorii unei schimbari in bine sau ca au incredere ca banii s-au dus unde trebuie”, mai spune presedintele organizatiei PDL Municipiul Iasi, Petru Movila.

     
Tag-uri: Petru Movila, vot, CL, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii