A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713996797.7421.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Peste o mie de oportunitati de cariera vor fi prezentate iesenilor saptamana viitoare, la Targul de Cariere
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
02-04-2014, ora 14:34

Peste o mie de oportunitati de cariera vor fi prezentate iesenilor saptamana viitoare, la Targul de Cariere

Articol de Alexandra Stefanescu

Targul de Cariere revine in 8 si 9 aprilie la Iasi, pentru cea de-a sasea editie, la care sunt asteptate peste 5.000 de persoane, de la studenti si tineri in cautarea primului loc de munca si pana la persoane cu experienta profesionala. Cei aproximativ 30 de participanti au pregatit peste o mie de oportunitati de cariera – slujbe cu norma intreaga sau partiala, programe de voluntariat, stagii de practica si internshipuri in tara ori strainatate. Posturile disponibile se adreseaza specialistilor din domenii diverse, de la programare si inginerie pana la marketing, resurse umane ori lingvistica – in principal studenti sau absolventi de studii superioare. Evenimentul se va desfasura la Palas, intre orele 10 si 17.00 in ambele zile de targ (marti si miercuri), iar accesul este gratuit pentru toti cei interesati.

Le-am pregatit iesenilor si de aceasta data un eveniment competitiv, la care am pus accent pe interactiunea candidatilor cu potentialii angajatori si pe prezentarea unor oportunitati de cariera cat mai variate. Vizitatorii pot veni cu Smart CV-ul, pe care il descarca de pe ejobs.ro si-l listeaza intr-un singur exemplar, iar companiile prezente la targ il vor scana si va intra direct in baza lor de date”, a declarat Louisa Olar, project manager-ul Targului de Cariere.

Partenerul acestei editii a Targului de Cariere este Lear Corporation. Sponsorii evenimentului sunt Arvato, Delphi, Xerox, Amazon, Renault si Youngculture. Alaturi de acestia, mai participa companii precum Route 66, Adecco, Toyota, SCC, BKK vor Ort, Arhipelago, Iasitex si Electroputere VFU Pascani.

Cu peste 90.000 de angajati in toata lumea, Amazon este liderul mondial in e-comert, furnizor de top in servicii online si proprietarul celui mai de succes e-reader, Amazon Kindle. Compania este inclusa in Topul 100 Fortune si a deschis centrul de dezvoltare la Iasi in 2005, iar echipele de aici lucreaza in domenii precum dezvoltare software, business process support si editare digitala a imaginii. La Targul de Cariere, Amazon prezinta in special posturi disponibile pentru vorbitorii de limba germana sau portugheza.

La randul sau, furnizorul international de servicii de outsourcing Arvato (parte a grupului Bertelsmann) cauta la Iasi specialisti HR care sa li se alature celor peste 63.000 de angajati din 39 de tari. Serviciile oferite de Arvato sunt gandite pentru a acoperi toate necesitatile clientilor, de la pregatirea si distribuirea materialelor tiparite si stocarea digitala a materialor pana la managementul informatiei, relatii cu clientii, CRM, servicii financiare si IT.

Inginerii, mai ales cei specializati in productie, calitate si controlul calitatii, relatii cu clientii ori servicii de mentenanta, reprezinta potentiali angajati ai Delphi Diesel Systems Romania, parte a Delphi Automotive PLC. Lider mondial in furnizarea de tehnologii pentru industria auto, Delphi are sediul central in Marea Britanie si a dezvoltat centre importante de productie, tehnice sau de relatii cu clientii in 32 de tari. Fabrica de la Iasi produce componente de inalta precizie pentru injectia motoarelor diesel.

Si Renault Romania vrea sa recruteze la Targul de Cariere de la Iasi, compania fiind o prezenta constanta a ultimilor ani. Unul dintre principalii angajatori din Romania, cu aproape 18.000 de angajati, Renault Romania reuneste platforma Dacia de la Mioveni, Centrul Logistic RIR-ILN, Centrul de design Renault Design Central Europe, Centrul de Inginerie Renault Technologie Roumanie (care include Centrul Tehnic de la Titu), directia comerciala Renault Commercial Roumanie (tri-marca Dacia-Renault-Nissan) si Matrite Dacia Pitesti. La sfarsitul anului 2011, operatiunile Renault din Romania au generat o pondere de 2,9% din PIB-ul Romaniei.

Programatorii Java sunt asteptati la Targul de Cariere de catre Youngculture, companie elvetiana de software infiintata in 1996 si care numara peste 160 de angajati in sediile din Zurich, Munchen, Viena, Belgrad, Nis si Iasi. Youngculture furnizeaza solutii IT pentru afaceri – dezvoltari software, e-comert si aplicatii mobile si pentru web.

O alta prezenta notorie la Targul de Cariere Iasi este Xerox, liderul mondial in managementul documentelor. Cu vanzari de aproape 23 de miliarde de dolari, Xerox se adreseaza atat antreprenorilor, cat si marilor companii, ajutandu-le sa devina mai eficiente. Compania ofera servicii de outsourcing in domeniile IT si business process, precum si binecunoscuta birotica ce-i poarta numele. Printre posturile prezentate la Targul de Cariere Iasi se numara: specialist database marketing, consultant (limba italiana), administrator Linux si senior web developer.

In cadrul targului, pasionatii de inginerie pot participa la workshopul „Programare pe masini unelte cu comanda numerica”, sustinut de Danut Bulhac, angajat al Allmetech, in colaborare cu Teaching. Acesta se va desfasura miercuri, 9 aprilie, de la ora 12.00, iar accesul se realizeaza in mod gratuit, pe baza unei inscrieri pe site-ul targuldecariere.ro. Tot gratuit, participantii pot beneficia de consiliere academica din partea celor de la Centrul de Cariera CIPO (din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza”). Reprezentantii centrului vor oferi sfaturi celor care au nevoie de ghidare educationala (programe de master ori doctorat).

     
Tag-uri: targ, joburi, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii