ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
15-02-2012, ora 13:18

Peste 7.500 de viroze inregistrate la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

In saptamana 7 – 14 februarie, s-a constatat o scadere a numarului de viroze respiratorii conform statisticii oferite de Compartimentul de Epidemiologie a Bolilor Transmisibile.

La nivelul judetului Iasi, saptamana trecuta s-au inregistrat 7592 de cazuri de viroze, cu 394 mai putine fata de saptamana 31 ianuarie – 7 februarie. In ceea ce priveste pneumoniile, se inregistreaza o usoara crestere a numarului de cazuri, fiind raportate 2638, fata de 2244, cate au fost inregistrate cu doua saptamani in urma.

Reamintim ca in saptamana anterioara, in judetul Iasi, s-au inregistrat 7 cazuri de gripa sezoniera, toate fiind depistate prin cabinetele medicilor de familie. Tratamentul a fost efectuat la domiciliu avand in vedere forma usoara a bolii.

Specialistii de sanatate publica din Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfatul medicilor si sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor. Masurile de igiena personala, precum spalarea cu apa si sapun a mainilor, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse sunt importante pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii, si in special prin gripa. Respectarea unui regim de viata sanatos – alimentatie bogata in proteine, legume si fructe, odihna este esential pentru mentinerea unui corp sanatos. De asemenea, persoanele varstnice, in special cele cu afectiuni cronice cardiace si respiratorii, este bine sa evite deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele imbolnavirii sau a aparitiei complicatiilor afectiunilor existente.

Foto: adevarul.ro

     
Tag-uri: viroze, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii