A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714054908.2383.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Peste 68.000 de tigari de contrabanda, descoperite de politistii ieseni
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
26-07-2015, ora 12:12

Peste 68.000 de tigari de contrabanda, descoperite de politistii ieseni

Articol de Madalina Irimia
In cadrul unei actiuni desfasurate pentru combaterea contrabandei cu bunuri accizabile, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari au confiscat peste 68.400 tigarete pe care trei barbati din judetul Covasna incercau sa le introduca ilegal in tara.

La sfarsitul acestei saptamani, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari au desfasurat, in zona de competenta, o actiune pe linia combaterii traficului cu tigari de contrabanda.

Astfel, pe timpul executarii misiunii, politistii de frontiera au descoperit, pe directia localitatii de frontiera Hermeziu, judetul Iasi, la malul raului Prut, o autoutilitara marca Mercedes Sprinter, inmatriculata in judetul Covasna, sapte baxuri cu tigari si la aproximativ 20 metri, o barca pneumatica dezumflata. Cele sapte baxuri contineau 68.400 tigarete diferite marci, cu timbru de acciza R. Moldova.

La scurt timp, in apropiere au fost depistati cetatenii romani K. Scaba si S. Levente, ambii in varsta de 24, domiciliati pe raza judetului Covasna, care se deplasau cu un ATV prin padure. Cei doi au declarat ca au venit din localitatea de domiciliu cu autoutilitara depistata de politistii de frontiera pentru a se plimba cu ATV-ul si cu barca pneumatica pe raul Prut. Acestia au mai adaugat ca au ajuns in zona fiind ghidati de GPS, fara a sti ca au ajuns in zona de frontiera.

La nordul localitatii de frontiera Hermeziu a mai fost depistat cetateanul roman J. Benedek, care conducea un autoturism marca BMW 318, inmatriculat in Covasna domiciliat in aceeasi localitate cu K. Scaba si S. Levente. In urma verificarilor specifice politistii au stabilit faptul ca J. Benedek a venit din Republica Moldova cu putin timp inainte de a fi depistat.

In urma cercetarilor efectuate de politistii de frontiera cu ajutorul omologilor din Republica Moldova, au stabilit ca faptul ca J. Benedek a transportat tigarile pana la malul moldovenesc al raului Prut, iar K. Scaba si S. Levente au incercat sa introduca ilegal in Romania tigaretele cu ajutorul barcii pneumatice.
intreaga cantitate de tigari, in valoare de 15.121 lei, autoutilitara, in valoare de 17.700 lei, si ATV-ul, in valoare de 8.900 lei, au fost indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor.

Politistii de frontiera au intocmit lucrare penala lui J. Benedek sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la contrabanda, iar pe numele cetatenilor K. Scaba si S. Levente sub aspectul savarsirii infractiuni de trecere frauduloasa a frontierei de stat si contrabanda.

Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea stabilirii intregii arii infractionale si pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii